Ψεκάστε, σκουπίστε… τελειώσατε! Ο Ολυμπιακός χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, επικράτησε με 3-1 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη για την 20η αγωνιστική της Superleague και παρέμεινε στο +14 από την ΑΕΚ και στο +15 από τον ΠΑΟΚ.

Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στην 17η νίκη τους (17-3-0) στο φετινό πρωτάθλημα, με τον Αχμέντ Χασάν να κάνει… πάρτι στην άμυνα της Ελαφράς Ταξιαρχίας. Ο Αιγύπτιος σκόραρε το πρώτο (31’) και το τρίτο γκολ των Πειραιωτών (90+3’), ενώ είχε την ασίστ στο γκολ του Εμβιλά (72’). Σόου από τον Αφρικανό φορ, που οδήγησε εκ του ασφαλούς τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμα τρίποντο. Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν πρόσκαιρα στο 90’ σε 2-1 με τον Ντάουντα, μετά τα λάθη των Μπα και Σεμέδο στην «ερυθρόλευκη» άμυνα.

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Θανάσης Ανδρούτσος. Ο 23χρονος, που έπαιξε ως δεξί μπακ, ανέβαινε συνεχώς στην επίθεση, είχε την ασίστ στο πρώτο γκολ του Χασάν και ήταν από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού στο αποψινό παιχνίδι.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, έχοντας τον Σα μπροστά από την εστία και τους Ανδρούτσο, Σεμέδο, Μπα και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης και Καμαρά ήταν στα χαφ, με τους Μπρούμα, Φορτούνη και Βρουσάι πίσω από τον Χασάν. Από την άλλη, ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε την ομάδα του με την εξής 11άδα: Βέρχουλστ – Τσαμπούρης, Ντομίνγκες, Μπρούσιτς, Βιτλής – Μπαξεβανίδης, Σλίβκα, Κολ – Μουνιέ, Ιωαννίδης, Μπεντινέλι.

Απείλησε ο Χασάν

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Βέρχουλστ. Οι γηπεδούχοι με διπλή ζώνη άμυνας προσπάθησαν να κλείσουν τους χώρους και να εγκλωβίσουν τους Πειραιώτες, με τους παίκτες του Μαρτίνς να επιτίθενται κυρίως από τα πλάγια.

Τα πρώτα 15άλεπτα κύλησαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή και την κυριαρχία των κινήσεων, αλλά χωρίς να να φανεί απειλητικός. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι κατεγράφη στο 19’ και ήταν για τους Πειραιώτες. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι φιλοξενούμενοι από δεξιά, ο Αχμέντ Χασάν πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Βέρχουλστ «εκτινάχθηκε» και απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι. Στο 25’ ο Χασάν βρήκε χώρο, έκανε το σουτ, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα Σμύρνης.

Ανδρούτσος, Χασάν και 1-0!

Ο,τι δεν κατάφερε στο 19’ και στο 25’, το έκανε στο 31’ ο Χασάν. Ο Ανδρούτσος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ντομίνγκες έκανε λάθος υπολογισμό, η μπάλα έφτασε στον Αιγύπτιο και αυτός με ωραίο πλασέ από κοντά νίκησε τον Βέρχουλστ για το 1-0.

Εξι λεπτά αργότερα ο Χασάν άγγιξε το 2-0, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στον Βέρχουλστ. Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα έκανε λάθος, ο Αιγύπτιος έκλεψε την μπάλα, σούταρε, αλλά είχε βγει πολύ πλάγια και ο τερματοφύλακας της Ελαφράς Ταξιαρχίας απέκρουσε με τα πόδια και κράτησε ζωντανή την ομάδα του.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο άνηκε στον Απόλλωνα Σμύρνης και πιο συγκεκριμένα στον Μπεντινέλι. Ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων βρέθηκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, σούταρε, αλλά ο Σα ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Ετσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους πρωταθλητές μπροστά στο σκορ με 1-0.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, με το πρώτο 10άλεπτο στην επανάληψη να περνάει χωρίς κάποια μεγάλη φάση μπροστά στις δύο εστίες. Στο 57’ ο Χασάν βρέθηκε απέναντι από τον Βέρχουλστ, ο Αιγύπτιος απέφυγε τον πορτιέρο των γηπεδούχων, αλλα ο έμπειρος φορ είχε πάει πολύ πλάγια και στην προσπάθειά του να γυρίσει έχασε την ισορροπία του και έχασε την ευκαιρία να απειλήσει.

Αλλαγές και 2-0

Δευτερόλεπτα αργότερα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Γιαν Εμβιλά αντί του Μαντί Καμαρά. Στο 63’ ο Πορτογάλος έκανε δύο ακόμα αλλαγές, βάζοντας του Πέπε και Βαλμπουενά αντί των Φορτούνη και Βρουσάι. Το παιχνίδι κυλούσε σε χαμηλό τέμπο, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει απόλυτα τον αγώνα. Στο 71’ μάλιστα οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 2-0.

Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει ο Πειραιώτες από δεξιά, ο Αχμέντ Χασάν πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Γιαν Εμβιλά από κοντά έκανε το 2-0 για τους πρωταθλητές. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Ανδρούτσος έφτασε κοντά στο 3-0, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Ο νεαρός μπακ έκανε το γύρισμα από δεξιά προ του Βέρχουλστ, όμως, η μπάλα έφυγε παράλληλα με το τέρμα και βγήκε άουτ.

Στο 76’ ο Γιώργος Παράσχος έκανε τριπλή αλλαγή, βάζοντας τους Ντάουντα, Κιτοκό και Χουχούμη αντί των Μουνιέ, Μπαξεβανίδη και Μπεντινέλι. Τρία λεπτά αργότερα ο Ρέαμπτσιουκ απείλησε με δυνατό σουτ, αλλά ο Βέρχουλστ «πέταξε» και απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 81’ ο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Τιάγκο Σίλβα και Μασούρα να παίρνουν τις θέσεις των Μπουχαλάκη και Μπρούμα.

Μείωσε ο Ντάουντα, «τελείωσε» το ματς ο Χασάν

Πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’ ο Χασάν άγγιξε το 3-0, αλλά η στρογγυλή Θεά τον… πούλησε. Ο Αιγύπτιος επιθετικός κατέβασε ωραία, γύρισε το κορμί του, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βέρχουλστ.

Στο 89’ ο Σεμέδο βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα, έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ολα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με το σκορ στο 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού, αλλά στα τελευταία λεπτά μπήκαν δύο γκολ. Ενα για κάθε ομάδα, με τον Ντάουντα στο 90’ να μειώνει σε 2-1 και τον Χασάν στο 90+3’ να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Αρχικά, ο Ντάουντα εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Μπα και Σεμέδο στην άμυνα του Ολυμπιακού και από κοντά νίκησε τον Σα, μειώνοντας σε 2-1. Στο 90+3’ όμως ο Χασάν με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και έκανε το 3-1. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από δεξιά, ο Βέρχουλστ έκανε λάθος εκτίμηση και ο Χασάν από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-1.