Κάποτε που ο συχωρεμένος ο Θόδωρος Νικολαΐδης δεν μπορούσε να βρει φωτογραφία του Χρήστου Χριστοδούλου για να εικονογραφήσει στην πρώτη σελίδα του «Φωτός» μια σπουδαία εμφάνισή του, κότσαρε τον Φάνη και έγραψε στη λεζάντα «ο Φάνης Χριστοδούλου, ο αδερφός του οποίου Χρήστος οδήγησε τον Πανιώνιο στη νίκη επί του Παναθηναϊκού»!

Ευτυχώς, ύστερα από σχεδόν τριάντα χρόνια δεν χρειάζεται να μπει η φωτογραφία του Μιχάλη Καμπερίδη, ο αδερφός του οποίου Γιώργος έκανε το ματς της ζωής του προχθές στη Νέα Σμύρνη και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τρίτη νίκη του Πανιωνίου, με 88-80 επί του Κολοσσού: τρίτη, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή ο Ιστορικός δεν είχε καμία και μάλιστα τρίτη με τρίτο διαφορετικό προπονητή (Κρις Χουγκάζ, Βασίλης Φραγκιάς, Νίκος Οικονόμου).

Σε 20 αγώνες της περσινής σεζόν ο γεννημένος την 1η Οκτωβρίου του 1999 γκαρντ/φόργουορντ σκόραρε συνολικά 22 πόντους, φέτος σε πέντε ματς είχε βάλει μόλις τρεις (κόντρα στον Αρη), αλλά προχθές έμεινε στο παρκέ 22 λεπτά και πέτυχε 12 πόντους. «Μπήκα για να βοηθήσω στην άμυνα, επειδή είχε πρόβλημα με τα φάουλ ο Παπαντωνίου, και ξαφνικά ένιωσα να μου βγαίνει το ματς και στην επίθεση. Ο κόουτς μού έδωσε την ευκαιρία, την άρπαξα και έδειξα ότι μπορώ να σταθώ σε αυτό το επίπεδο και να βοηθήσω τον Πανιώνιο» εξηγεί ο πρώην παίκτης του Μανδραϊκού και του Δούκα.

Το ποιος του τηλεφώνησε πρώτος για τα συχαρίκια είναι αυτονόητο: ο αδερφός του που εκείνη την ώρα ταξίδευε με την ομάδα του Χολαργού προς τη Χαλκίδα. «Με τον Μιχάλη έχουμε διαφορά πέντε χρόνια και δεν παίξαμε ποτέ μαζί, αλλά ήταν το παιδικό είδωλό μου και αυτός που με παρέσυρε για να παίξω κι εγώ μπάσκετ. Μάλιστα, διάλεξα το Νο 21, επειδή είναι το ανάποδο του Νο 12, το οποίο φοράει αυτός»!