Κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου φέρεται να επιβεβαίωσε με την κατάθεσή του ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων που διενεργούν την ποινική προκαταρκτική εξέταση ένας ακόμα πρώην εργαζόμενος στη δομή.

Και ενώ η εισαγγελική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, με εφόδους συνεχίζει το έργο της και η οικονομική αστυνομία που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στοιχεία από διάφορες δομές της Κιβωτού του Κόσμου ανά την Ελλάδα με στόχο να μην εξαφανιστούν στοιχεία.

Η εισαγγελία θεωρείται πιθανό ότι θα ερευνήσει ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Δεν αποκλείεται τα αδικήματα να διευρυνθούν σε πιθανή τέλεση απιστίας, υπεξαίρεσης ή απάτης αν ο διαχειριστικός έλεγχος οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση και το ζητήσει η νέα διοίκηση της Κιβωτού. Και αυτό γιατί πρόκειται για αδικήματα κατ έγκληση διωκόμενα και ως εκ τούτου για να ξεκινήσει ο έλεγχος αναγκαία προϋπόθεση, σύμφωνα με το νόμο είναι εντός τριμήνου να υποβληθεί μήνυση από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο .