Η  Mercedes ανάγει την ηλεκτροκίνηση και στα φορτηγά. Με μπαταρίες που δίνουν …φτερά στην αυτονομία και κερδίζουν το στοίχημα με το μέλλον των μεταφορών, χωρίς ρύπους. Σήμερα, η γερμανική φίρμα παρουσιάζει, το νέο  νέο  eActros LongHaul είναι η πιο ισχυρή εκδοχή, η οποία μπορεί να πιάσει σε αυτονομία τα 800 χλμ.

Το νέο φορτηγό έχει ιδιαίτερα ανθεκτικές μπαταρίες οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν κύκλο ζωής έως 10 χρόνια και πάνω από 1.2 εκατομμύρια χλμ!

Είναι ουσιαστικά ένα φορτηγό μεγάλων αποστάσεων, που έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε μαζική παραγωγή το 2024. Τα πρώτα πρωτότυπα οχήματα του φορτηγού 40 τόνων υποβάλλονται ήδη σε εσωτερικές δοκιμές και οι μηχανικοί της Mercedes-Benz Trucks προγραμματίζουν να ξεκινήσουν φέτος δοκιμές του ηλεκτρικού φορτηγού στο δημόσιο οδικό δίκτυο.

Το eActros LongHaul θα προσφέρει τη δυνατότητα φόρτισης υψηλής απόδοσης – το λεγόμενο «megawatt charging». Επιπλέον, η Mercedes-Benz Trucks προετοιμάζει κι άλλες εκδόσεις του eActros – ειδικότερα το eActros 300 και το eActros 400. Πάντως, ήδη ξεκίνησε η παραγωγή του eEconic, ενός φορτηγού για δημοτική χρήση, το οποίο θα είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής. Στόχος της Mercedes-Benz Trucks είναι να αυξήσει σε άνω του 50 τοις εκατό το ποσοστό των νέων οχημάτων με τοπικά ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα στην Ευρώπη έως το 2030.