Σήμερα, το απόγευμα, η Αθήνα και συγκεκριμένα το κέντρο του Συντάγματος πλημμύρισε από αγωνιστικά αυτοκίνητα, τα πιο γρήγορα «όπλα» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος WRC, στα πλαίσια του Ράλι Ακρόπολις, που επέστρεψε στην χώρα μας, μετά από οκτώ χρόνια απουσίας. Οι καλύτεροι οδηγοί από όλο τον κόσμο θα οργώσουν την Ελλάδα για τέσσερις ημέρες, σε ειδικές διαδρομές που έχουν διακριθεί για τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα τους και αποτελούν μια πρόκληση για το πρωτάθλημα WRC.

Η εκκίνηση δόθηκε σήμερα, το απόγευμα, στις 5 και μισή, από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ, μετά από μισή ώρα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα άρχισαν να τρέχουν στην υπερειδική με επίκεντρο το Σύνταγμα. Με γνώμονα το πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει οι διοργανωτές, εκτός από την σημερινή ημέρα, που περιλαμβάνει την εκκίνηση και την υπερειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνα, από αύριο, η μάχη θα δοθεί στα βουνά, σε δύο περιφέρειες. Στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα με έδρα τη Λαμία.

Η διαδρομή αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών, ενώ, το Ράλι Ακρόπολις θα «ταλαιπωρήσει» με τις απαιτητικές διαδρομές του πάνω από 50 πληρώματα τόσο από το εξωτερικό όσο και από την Ελλάδα, όπου υπάρχει έντονη συμμετοχή από αγωνιζόμενους με πολύ υψηλό επίπεδο ταλαντούχων οδηγών και αυτοκινήτων.  

Ειδικότερα, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, τα πληρώματα θα μεταφερθούν στην Πελοπόννησο από το πρωί, όπου και θα τρέξουν σε γνώριμες στο κοινό ειδικές διαδρομές. Μια από αυτές είναι η ειδική διαδρομή στους Άγιους Θεόδωρους, και την ειδική διαδρομή στο Λουτράκι που αναμένεται να μαζέψει και πλήθος κόσμου.  

Η συνέχεια θα δοθεί στις διαδρομές Θήβα και Ελάτεια , όπου θα ολοκληρωθεί και η δεύτερη ημέρα των διαδρομών στο χώμα. Το Σαββατοκύριακο, το επίκεντρο του αγώνα μεταφέρεται στην Κεντρική Ελλάδα, με «πυρήνα» την Λαμία. Και σε αυτήν την περιφέρεια οι ειδικές διαδρομές είναι γνώριμες στους λάτρεις του μηχανοκίνητου σπορ, με πιο γνωστή την ειδική διαδρομή στην Παύλιανη, τους Βωξίτες, το Ελευθεροχώρι . Το ράλι Ακρόπολις θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου με άλλες δύο γνώριμες διαδρομές, με πιο γνωστή την διαδρομή που είναι γνωστή ως Ταρζάν.   Συνολικά, ο αγώνας αποτελείται από 15 ειδικές διαδρομές.  Συνολικά, συμμετέχουν 50 πληρώματα, εκ των οποίων τα 15 είναι από την Ελλάδα. Την μάχη για την κατάκτηση του τίτλου θα δώσει η πρωτοπόρος Toyota, η Hyundai και η Skoda.