Το πρώτο SUV στην ιστορία της Alfa Romeo με την σπορ εμφάνιση, το άνετο εσωτερικό και τα πολλαπλά συστήματα υποβοήθησης, πατάει σε πιο γερές βάσεις, με σύμμαχο την πλούσια γκάμα από τους 160 έως 510 ίππους, προσφέρεται σε νέες τιμές και  εξαιρετικά χαμηλά τέλη κυκλοφορίας.

Στο νέο μοντέλο ξεχωίζει το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων που βρίσκονται στο βασικό εξοπλισμό κάθε Stelvio αλλά και το σύστημα τετρακίνησης Q4, προσφέρει την οδηγική απόλαυση ενός πισωκίνητου αυτοκινήτου, με την ασφάλεια που παρέχει η τετρακίνηση σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.

Επίσης, τα συστήματα υποβοήθησης παρέχουν στο αυτοκίνητο τη δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, ενώ, το σύστημα πολυμέσων που μπορεί να ελέγχει ο οδηγός μέσω της οθόνης αφής των 8,8 ιντσών και το περιστροφικό χειριστήριο στην κονσόλα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Τέλος ο πλούσιος εξοπλισμός συνοδεύεται από την αναβαθμισμένη εργονομία της καμπίνας, η οποία προσφέρει επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους, ασύρματη φόρτιση κινητού, αλλά και θύρες USB, συμβατικές και type-C.

Το νέο μοντέλο είναι διαθέσιμο με τιμές που ξεκινούν από τις 43.100 ευρώ. Οι χαμηλές εκπομπές ρύπων εξασφαλίζουν και την καταβολή χαμηλών τελών κυκλοφορίας που με εξαίρεση την Quadrifoglio των 510 ίππων, κυμαίνονται μεταξύ 102 και 162 ευρώ ανά έτος για το πολυτελές σπορ SUV. Το σύνολο ολοκληρώνει η 4ετης εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.00χλμ., που συνοδεύεται με αντίστοιχης ισχύος υπηρεσία οδικής βοήθειας.