Μονομαχία για τρεις και συγκεκριμένα τους Λιονέλ Μέσι, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Κριστιάνο Ρονάλντο, έγινε ο συναγωνισμός για τα FIFA Best Awards 2020, που φέτος θα απονεμηθούν στις 17 Δεκεμβρίου στη Ζυρίχη, κατά τη διάρκεια μιας τελετής streaming.

Οι αρχικές επιλογές αφορούσαν 11 ποδοσφαιριστές, που πλέον έγιναν τρεις. Οι Άλισον Μπέκερ (Βραζιλία/Λίβερπουλ), Μάνουελ Νόιερ (Γερμανία/Μπάγερν Μονάχου) και Γιαν Όμπλακ (Σλοβενία/Ατλέτικο Μαδρίτης) επιλέχθηκαν για τον τίτλο του καλύτερου τερματοφύλακα.

Γι΄ αυτόν του κορυφαίου προπονητή υποψήφιοι είναι οι Μαρσέλο Μπιέλσα (Αργεντινή/Λιντς Γιουνάιτεντ), Χανς-Ντότερ Φλικ (Γερμανία/Μπάγερν Μονάχου) και Γιούργκεν Κλοπ (Γερμανία/Λίβερπουλ).

Το βραβείο FIFA Puskas, που απονέμεται στον παίκτη ο οποίος σημείωσε το πιο εντυπωσιακό γκολ της χρονιάς, διεκδικείται από τους Ουρουγουανούς Τζόρτζιαν Ντε Αρασκαέτα (Σεαρά-Φλαμένγκο, 25/8/2019), Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα-Μαγιόρκα, 7/12/2019) και τον Νοτιοκορεάτη Σον Χέουνγκ-μιν (Τότεναμ-Μπέρνλι, 7/122019).

Στις Γυναίκες, τον τίτλο της κορυφαίας διεκδικούν οι Λούσι Μπρονζ (Αγγλία/Λιόν, Μάντσεστερ Σίτι), η Περνίλ Χάρντερ (Δανία/Βόλφσμπουργκ, Τσέλσι) και η Γουέντι Ρενάρ (Γαλλία/Λιόν).

Η καλύτερη γκολκίπερ θα αναδειχθεί μεταξύ των Σάρα Μπουχαντί (Γαλλία/Λιόν), Κριστιάν Έντλερ (Χιλή/Παρί Σεν Ζερμέν) και Αλίσα Νέιχερ (ΗΠΑ/Σικάγο Ρεντ Σταρς).

Τέλος, ο καλύτερος προπονητής στην κατηγορία των Γυναικών θα προκύψει μεταξύ των Έμα Χέις (Αγγλία/Τσέλσι), Ζαν-Λικ Βασέρ (Γαλλία/Λιόν) και Σαρίνα Βίγκμαν (Εθνική Ολλανδίας).