Στα ελληνικά το Poll of Polls έχει μεταφραστεί ως η «μητέρα των δημοσκοπήσεων» και «ΤΑ ΝΕΑ» έχουν και άλλες φορές δημοσιεύσει τα αποτελέσματά της καθώς διεθνώς θεωρείται η πλέον αξιόπιστη έρευνα.

Ο λόγος είναι απλός: οι εκτιμήσεις της εν λόγω δημοσκόπησης προκύπτουν από τον μέσο όρο των προβλέψεων που κάνουν διαφορετικές εταιρείες το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα. Γεγονός που επιτρέπει να εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα για το τι θα γίνει στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν προκύψουν.

Σημειωτέον δε ότι το συγκεκριμένο Poll of Polls διαμορφώθηκε όχι μόνον από τις δημοσκοπικές εταιρείες που συνήθως  δίνουν διψήφιες διαφορές στη ΝΔ, αλλά και από εκείνες που εμφανίζουν την απόσταση που χωρίζει τα δύο κόμματα μικρότερη.

Συγκεκριμένα «ΤΑ ΝΕΑ» επεξεργάστηκαν τις δημοσκοπικές προβλέψεις πέντε εταιρειών (Metron Analysis, Pulse, Rass, Alco και Prorata) και συνέκρινε τις δημοσιευθείσες έρευνές τους το φθινόπωρο του 2018 με τις πιο πρόσφατες που είδαν το φως της δημοσιότητας στους πρώτους μήνες του 2019.

-Ποιο είναι το κεντρικό συμπέρασμα από το λεγόμενο Poll of Polls;

-Ποιος παράγοντας ενισχύει το ήδη αδιαμφισβήτητο προβάδισμα της ΝΔ;

-Τι συμβαίνει με τους αναποφάσιστους;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο

Η ΝΔ διευρύνει το προβάδισμα