Νέα απώλεια για την Άστον Βίλα, τέσσερις μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Conference League στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «χωριάτες» ηττήθηκαν με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» για την 36η αγωνιστική της Premier League και έχασαν την ευκαιρία να απομακρυνθούν κι άλλο από την πέμπτη Τότεναμ που είναι στο -7 αλλά με δύο ματς λιγότερα. Στα αρνητικά, πέρα από την ήττα για την ομάδα του Ουνάι Έμερι, ο τραυματισμός του Ρότζερς με ενοχλήσεις στον προσαγωγό.

Η Μπράιτον ήταν λίγο πιο δραστήρια στο ξεκίνημα και είχε δύο καλές στιγμές με Αντιγκρά και Γουέλμπεκ. Στο 25’ ήρθαν τα άσχημα νέα για τη Βίλα καθώς ο Ρότζερς αποχώρησε με ενοχλήσεις και στη θέση του πέρασε ο Κας. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ακίνδυνοι σε όλο το πρώτο μέρος ενώ στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι έφτασαν δύο φορές μία ανάσα από το γκολ.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Όλσεν μπλόκαρε την προβολή του Αντιγκρά και ένα λεπτό μετά έκανε τεράστια επέμβαση σε προσπάθεια του Γκρος από θέση βολής, κρατώντας το μηδέν.

Και στο δεύτερο μέρος η Μπράιτον ήταν καλύτερη και στο 63’ ο Όλσεν νίκησε τον Ζοάο Πέδρο σε τετ α τετ. Πέντε λεπτά μετά ο Γκρος σκόραρε από κοντά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στο 79’ βρήκε δίχτυα και η Βίλα με τον Μπέιλι, αλλά και αυτό το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του ΜακΓκιν που ήταν μπροστά στον Φερμπρούχεν.

Στο 80’ ο Όλσεν έσωσε ξανά σε σουτ του Αντιγκρά και στο 83’ η κεφαλιά του Γουέλμπεκ έφυγε λίγο έξω. Στο 85’ η Μπράιτον κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κόνσα στον Αντιγκρά, ο Ζοάο Πέδρο εκτέλεσε, ο Όλσεν απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο επιθετικός της Μπράιτον έκανε το 1-0 με κεφαλιά και έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του.