Πολλά προβλήματα έχει ήδη δημιουργήσει στην Εύβοια η κακοκαιρία Elias. Ποτάμια φούσκωσαν, σπίτια πλημμύρισαν και χωριά αποκλείστηκαν.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από τη Λίμνη Ευβοίας, όπου ο όγκος της λάσπης που έχει κατέβει από τα βουνά έφτασε μέχρι τη θάλασσα.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο Facebook, το χρώμα του νερού της θάλασσας έχει αλλάξει χρώμα.

Οι δρόμοι του χωριού μετατράπηκαν σε ποτάμια λάσπης. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση, με λίγο μαύρο χιούμορ «Η Λίμνη Ευβοίας θυμίζει Βενετία».

«Σάρωσε» την Εύβοια ο Elias

Η κακοκαιρία Elias «σαρώνει» την Εύβοια, από τα ξημερώματα.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στο Μαντούδι ενώ η κατάσταση είναι δραματική στο χωριό Κυμάσι στη Βόρεια Εύβοια, οπού μετά από υπερχείλιση του ποταμού Κυμασιώτης πλημμύρισαν τα πάντα.

Στη Βόρεια Εύβοια βρέχει ασταμάτητα από τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, αλλά και να έχουν σημειωθεί καθιζήσεις σε αρκετούς δρόμους με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί περιοχές. Ένας χείμαρρος ορμητικών νερών φτάνει και εκβάλει μέσα στη θάλασσα, έχοντας μετατρέψει τη θάλασσα σε λασπώδη περιοχή.

Προβλήματα υπάρχουν στις Ροβιές και στο Μετόχι όπου υπάρχουν αναφορές για πλημμυρισμένα σπίτια. Ακόμα σε εκείνους τους οικισμούς αλλά και στη Λίμνη Ευβοίας σημειώνονται διακοπές ρεύματος.

Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει για την υπερχείλιση τεσσάρων ποταμών στην Εύβοια, ο Νηλέας, ο  Κηρέας, ο Μεσσάπιος και ο ποταμός στη Σηπιάδα.