Σοκ έχει προκαλέσει στην Ουκρανία η είδηση πως μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας της Ουκρανίας, κατά τον πρώτο γύρο των ειρηνευτικών συνομιλιών στο Γόμελ της Λευκορωσίας, φέρεται να σκοτώθηκε από ομοεθνείς του, μετά από κατηγορίες πως διέπραξε «εσχάτη προδοσία».

Την εν λόγω είδηση μετέδωσε πρώτο το πρακτορείο Interfax. Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια είδηση που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από επίσημες πηγές, έτσι δεν αποκλείεται να αποτελεί μέρος της ρωσικής προπαγάνδας.

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ουκρανός βουλευτής, Oleksiy Honcharenko, ανέφερε πως το μέλος της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας, Denis Kireev πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) κατά τη σύλληψή του καθώς θεωρήθηκε ύποπτος για εσχάτη προδοσία.

«Κατά τη σύλληψή του, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας πυροβόλησε και σκότωσε το μέλος της ουκρανικής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας Denis Kireev. Ήταν ύποπτος για εσχάτη προδοσία» έγραψε χαρακτηριστικά ο Honcharenko στο κανάλι του στο Telegram.

Μάλιστα, ο Ουκρανός βουλευτής ισχυρίζεται ότι, σύμφωνα με συνομιλητές σε πολιτικούς κύκλους, η Υπηρεσία Ασφαλείας είχε ξεκάθαρα στοιχεία για την προδοσία του Kireev, μεταξύ των οποίων και τηλεφωνικές συνομιλίες. Αξίζει να σημειωθεί πως το Interfax μεταδίδει πως δεν έχει κατορθώσει μέχρι στιγμής να επιβεβαιώσει τη συγκεκριμένη είδηση.

Την εν λόγω είδηση, η οποία δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά της Ουκρανίας, αναμεταδίδεται και από πολλούς δημοσιογράφους διεθνών ΜΜΕ στο Twitter.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη στο Twitter έχει αρχίσει να κυκλοφορεί φωτογραφία, όπου φέρεται να απεικονίζεται ο νεκρός Denis Kireev. Ωστόσο, η γνησιότητά της δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά και για αυτό δεν την δημοσιεύουμε.