Δεν μπορεί με τίποτα να κρύψει τον εκνευρισμό της η Άγκυρα μετά την συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία. Αυτό φάνηκε και σήμερα από τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιδόθηκε και πάλι σε κρεσέντο προκλητικότητας, τόσο κατά της χώρας μας όσο και κατά της Κύπρου.

Όπως έγινε ξεκάθαρό από τα λεγόμενά του, ο τούρκος πρόεδρος συνεχίζει την ίδια πολιτική προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, αυτή τη φορά έκανε λόγο για ύπαρξη δύο κρατών στην Κύπρο, την ώρα που τόσο ο ΟΗΕ όσο και η διεθνής κοινότητα γενικότερα απορρίπτει εμφατικά την θέση αυτή, μιλώντας για Ομοσπονδία.

Επιπρόσθετα, είπε πως θα προχωρήσει σε βήματα παρόμοια με αυτά που έκανε στα Βαρώσια.

Πάντως, εντύπωση, όσον αφορά στην ομιλία του Ερντογάν στο κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας, προκάλεσε το γεγονός ότι επικαλέστηκε το έμβλημα του Βυζαντίου, δηλαδή τον δικέφαλο αετό, τον οποίο χαρακτήρισε ως τουρκικό σύμβολο.

Όπως υποστήριξε, το έμβλημα, το οποίο χαρακτήρισε «τουρκική κληρονομιά», κοιτά τόσο στη Δύση όσο και στην Ανατολή, όπως κι η χώρα του.