Η πρωταθλήτρια είναι εδώ! Αφού δεν κατάφερε να κάνει ποδαρικό με το δεξί, βλέποντας την Τότεναμ να επικρατεί με 1-0, η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε πως έχει… σφυγμό καθώς διέλυσε με 5-0 τη Νόριτς μέσα στο Etihad και έφτασε δίκαια στο πρώτο «τρίποντο» της σεζόν!

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν άφησε κανένα περιθώριο στα «καναρίνια» που γλίτωσαν τα… χειρότερα. Ένα ημίχρονο για τον Γιαννούλη, στον πάγκο ο Τζόλης.

Στο πιο όμορφο ματς της ημέρας, Λιντς και Έβερτον έμειναν στο 2-2, με τον Ραφίνια να σώζει τον βαθμό για την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα με μία τρομερή «βολίδα». Πρώτη νίκη για την Άστον Βίλα που επικράτησε με 2-0 της Νιουκάστλ, «κόλλησαν» στο… μηδέν (0-0) Κρίσταλ Πάλας και Μπρέντφορντ.

Μάντσεστερ Σίτι – Νόριτς 5-0

Μόλις επτά λεπτά χρειάστηκαν για την ομάδα του Γκουαρντιόλα για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Ρόδρι έκανε τη μεγάλη μπαλιά στον Ζεσούς, εκείνος έκανε το γύρισμα στην περιοχή της Νόριτς και μετά από συνεχόμενες κόντρες, ο Τιμ Κρουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 της Σίτι.

Στο 22′ ήταν η σειρά του Τζακ Γκρίλις να σκοράρει και να ανοίξει λογαριασμό με τους «πολίτες». Ο Ζεσούς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα χτύπησε πάνω στον πρώην αρχηγό της Άστον Βίλα και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0.

Παρότι οι γηπεδούχοι έδειχναν να κατεβάζουν τις ταχύτητες, ο Λαπόρτ σκόραρε στο 64ο λεπτό για το 3-0, πριν έρθει ο Στέρλινγκ στο 71ο για το 4-0! Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Μαχρέζ στο 84ο λεπτό.

Λιντς – Έβερτον 2-2

Στο πιο ωραίο παιχνίδι της ημέρας, Λιντς και Έβερτον έμειναν στο 2-2 στο Elland Road, παίρνοντας από έναν βαθμό. Παρότι η ομάδα του Μπενίτεθ κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές, οι ποδοσφαιριστές του Μπιέλσα βρήκαν απαντήσεις, με τον Ραφίνια να σώζει την παρτίδα με ένα τρομερό γκολ.

Ο Κάλβερτ Λίουιν ήταν αυτός που άνοιξε προσωρινά το σκορ στο 30ο λεπτό από τα έντεκα βήματα, προτού εμφανιστεί ο Κλιχ στο 41′, στέλνοντας το ματς στο ημίχρονο στην απόλυτη ισορροπία.  Τα «ζαχαρωτά» κατάφεραν να πάρουν και πάλι κεφάλι στο σκορ με τον Γκρέι στο 50ο λεπτό, ενώ λίγο έλειψαν να σκοράρουν ξανά και να πάρουν αέρα δύο τερμάτων.

Εν τέλει το πλήρωσαν, καθώς ο Ραφίνια σκόραρε στο 72ο λεπτό με ένα υπέροχο σουτ και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.