Μαίνεται ακόμα το πύρινο μέτωπο στη Σταμάτα Αττικής με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Στην προσπάθειά τους συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Σημειώνεται, ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μακαρίου από τη Λ. Δροσιάς-Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως, ενώ εκκενώθηκε ο οικισμός Γαλήνη.

Ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, μιλώντας στο protothema.gr, είπε ότι δίνεται μάχη, προκειμένου να περιοριστεί άμεσα η φωτιά :

«Ανεξέλεγκτη η κατάσταση, δυστυχώς είναι δύσκολα τα πράγματα. Προσπαθούμε να σώσουμε τον κόσμο, γι’ αυτό και ζητήσαμε να εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη. Δίνουμε μάχη για τα σπίτια. Για την κατάσβεση επιχειρούν οι πάντες από αεροσκάφη, καναντέρ, πυροσβεστικά όλα στη μάχη, είναι δύσκολη η κατάσταση».

Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι φλόγες «γλείφουν» και σπίτια».

«Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικίες του οικισμού «Γαλήνη». Τις προσπάθειες δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν πλέον έως και τα 6 μποφόρ», τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σχετικά με την πυρκαγιά που μαίνεται μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης.