Το επόμενο διάστημα αναμένεται να συμβεί κάτι πολύ σημαντικό στον χώρο της αυτοκίνησης, με την Hyundai και την Αpple να βρίσκονται ένα βήμα μιας μεγάλης συνεργασίας που θα αφορά την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο εγγύς μέλλον.

Η σημαντική συμφωνία είναι πιθανό να ολοκληρωθεί ακόμη και μέσα στον Μάρτιο. Όσον αφορά την παραγωγή των νέων αυτοκινήτων αυτή οριοθετείται χρονολογικά για το 2024 και θα γίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσα στο 2024.

Την είδηση δημοσίευσε η εφημερίδα Korea IT News με την Apple να έχει ήδη δηλώσει το ενδιαφέρον της να εισέλθει στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, επικεντρωμένη στις τεχνολογίες – που ήδη προσφέρει – και στην ηλεκτροκίνηση.

«Η Apple και η Hyundai βρίσκονται σε συζητήσεις, αλλά αυτές είναι πρώιμες και τίποτα δεν έχει αποφασιστεί», δήλωσε με ανακοίνωσή της την προηγούμενη Παρασκευή η Hyundai, ενώ ,το νέο μοντέλο θα φέρει το σήμα της Apple!

Nέος λοιπόν, αντίπαλος για την Tesla, που ηγείται της ηλεκτροκίνησης και πέρσι σημείωσε πάνω από 500.000 πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Να σημειωθεί, ότι η Hyundai και η Apple συνεργάζονται ήδη στο CarPlay, το λογισμικό της Apple για τη σύνδεση iPhone στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα.