«Γαντζωμένος» στο Οβάλ Γραφείο φαίνεται πως είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μετά από δυο και πλέον μήνες αμφισβήτησης του αποτελέσματος των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, δεν φαίνεται να έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί.

Μπορεί την Πέμπτη, μια μέρα μετά τις σοκαριστικές εικόνες από την είσοδο των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε ότι «μια νέα διοίκηση θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου» και υπογράμμισε ότι θα εστιάσει στο να διασφαλιστεί «μια ομαλή και απρόσκοπτη μετάβαση».

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως… μετάνιωσε για την ανακοίνωσή του για ομαλή μετάβαση της εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν και δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί.

Έτοιμο το προσχέδιο του άρθρου για δίωξη του Τραμπ

Την ίδια στιγμή, σε προσχέδιο άρθρου για τη δίωξη του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ έχουν ήδη προχωρήσει οι αμερικανοί νομοθέτες, κατηγορώντας τον ως υποκινητή της εξέγερσης και των ταραχών στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με αντίγραφο του εγγράφου που έλαβε το δίκτυο NBC News.

Το προσχέδιο του εγγράφου, το οποίο δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, αναφέρει:

«Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος Τραμπ, με τέτοια συμπεριφορά, έχει αποδείξει ότι θα παραμείνει απειλή για την εθνική ασφάλεια, τη δημοκρατία και το Σύνταγμα, εάν του επιτραπεί να παραμείνει στη θέση του και ενήργησε κατά τρόπο εξαιρετικά ασύμβατο με την αυτοδιοίκηση και το κράτος δικαίου. Ο πρόεδρος Τραμπ λοιπόν πρέπει να διωχθεί και να δικαστεί, να απομακρυνθεί από το αξίωμα που κατέχει και να του αφαιρεθεί κάθε αξίωμα, εμπιστοσύνη ή κέρδος υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες».