Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα απόψε για τα νέα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση της επιδημίας covid-19, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα ανακοινώσει το βράδυ τα μέτρα που θα αποφασισθούν κατά την διάρκεια γεύματος εργασίας σήμερα με τα μέλη του Συμβουλίου Αμυνας.

Ο διευθυντής υγείας της χώρας δήλωσε νωρίτερα ότι η κατάσταση της επιδημίας στην Γαλλία «επιδεινώνεται με ταχείς ρυθμούς».

Ο Ζερόμ Σαλομόν, εξέφρασε ανησυχία για πιθανό «κορεσμό» των νοσοκομείων  και έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα.

Με τα κρούσματα να αυξάνονται εκθετικά, προειδοποίησε ότι η χώρα θα μπορούσε να φτάσει σε ένα στάδιο που θα καλείται να αποφασίσει ποιους θα σώσει και ποιους θα αφήσει στο έλεος του Θεού.

Σκέψεις για καθολική απαγόρευση στο Παρίσι

Η γαλλική κυβέρνηση μελετά πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε γενικό «lock down» στο Παρίσι, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο γαλλικός στρατός και η αστυνομία θα επιβάλουν την απαγόρευση, η οποία θα εισαχθεί με απόφαση έκτακτης ανάγκης και θα περιλαμβάνει απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 μ.μ., δήλωσε μια προεδρική πηγή. Αν συμβεί αυτό θα είναι η πρώτη φορά που θα νεκρώσει η πιο δημοφιλής τουριστική πόλη στον κόσμο.