Πρωτόγνωρο προπηλακισμό δέχτηκε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας -και μάλιστα μπροστά στις κάμερες- από εξοργισμένους κατοίκους πυρόπληκτων περιοχών τις οποίες επισκέφθηκε, την ώρα που η χώρα συνεχίζει να ζει τον πύρινο εφιάλτη.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός, ο οποίος είχε επικριθεί τις προηγούμενες ημέρες καθώς βρισκόταν στο εξωτερικό όταν άρχισαν τις καταστροφές, έφτασε στο Κομπάργκο της Νέας Νότιας Ουαλίας και αυτό που αντίκρισε, εκτός από τα καμένα, ήταν η οργή των κατοίκων.

Είναι δε ιδιαίτερα χαρακτηριστικό ένα στιγμιότυπο κατά το οποίο ο Μόρισον προτάσσει το χέρι του για να χαιρετίσει μία νεαρή γυναίκα η οποία αρνείται να δώσει το δικό της. Ο Μόρισον όμως επιμένει και παίρνει το χέρι της νεαρής με το ζόρι!

«Θα σας έδινα το χέρι μου αν είχατε αυξήσει τα κεφάλαια για τις υπηρεσίες πυρόσβεσης» τόνισε τότε η νεαρή. «Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη βοήθεια» κατέληξε.

Ενας άλλος πολίτης φώναξε από μακριά προς την πλευρά του Μόρισον και είπε «εδώ φιλαράκο δεν θα βρεις άλλες ψήφους».

«Είσαι ηλίθιος, άντε γ@@@@@@»

Παράλληλα, οι ντόπιοι εξαπέλυσαν εξευτελιστική επίθεση κατά του Σκοτ Μόρισον στον οποίον είπαν μεταξύ άλλων:

«Είσαι ηλίθιος φίλε, πραγματικά», «Αντε γ***ου, δεν είσαι ευπρόσδεκτος εδώ» και πολλά ακόμη «γαλλικά», ενώ κάποιοι τον ρώτησαν τι απέγιναν οι πόροι που προορίζονταν για την φλεγόμενη Νέα Νότια Ουαλία και γιατί δεν υπήρχαν επαρκείς πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή.

«Τι γίνεται με τους νεκρούς τώρα, κύριε πρωθυπουργέ; Με αυτούς που δεν έχουν πουθενά να μείνουν;» τον ρώτησε κάποιος άλλος επικριτικά.

Ο Μόρισον μπήκε στη συνέχεια σε ένα αυτοκίνητο και αποχώρησε, καθώς οι κάτοικοι τον χειροκροτούσαν ειρωνικά και συνέχιζαν τις λεκτικές επιθέσεις.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από