Η ηθοποιός Σάρον Στόουν θεωρεί ότι το κλασικό πλέον «Βασικό Ένστικτο» του 1992 αν και ήταν μία ενδιαφέρουσα ταινία για την εποχή της, δεν είναι σίγουρη κατά πόσο θα μπορούσε να ξαναγυριστεί το 2019.

«Νομίζω ότι το «Βασικό Ένστικτο» έγινε ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε να γίνει, επειδή κατανόησε όλους τους φόβους και τις ανησυχίες και την εποχή της αλλαγής της δύναμης των γυναικών» τόνισε η ηθοποιός σε συνέντευξη της στο Allure. «Αμφιβάλλω ότι θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε μορφή του εντυπωσιασμού που είχε εκείνη την εποχή» πρόσθεσε.

Πώς γυρίστηκε η σκηνή που άφησε εποχή

«Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου, υπήρχαν μόνο δύο τρόποι που μπορούσαμε να καθίσουμε σε μία καρέκλα: να σταυρώσουμε τα πόδια μας ή να διασταυρώσουμε τους αστραγάλους κάτω από την καρέκλα» είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ταινία επικεντρώνεται στον ντετέκτιβ Νικ Κάραν, (Μάικλ Ντάγκλας), ο οποίος ερευνά το βίαιο θάνατο ενός ροκ σταρ, ο οποίος δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια συνουσίας με όργανο δολοφονίας έναν παγοθραύστη. Κατά το χρονικό διάστημα των ερευνών, ο Κάραν εμπλέκεται ερωτικά με την κύρια ύποπτο της δολοφονίας, την Κάθριν Τραμέλ (Σάρον Στόουν), μια αινιγματική και διάσημη συγγραφέα, η οποία στο τελευταίο της βιβλίο είχε περιγράψει τη δολοφονία ενός ροκ σταρ.

Η ταινία έγινε ευρέως γνωστή από την σκηνή όπου η Σάρον Στόουν πριν σταυρώσει τα πόδια της, κατά την ανάκριση, τα απλώνει με… ανεπιθύμητες αποκαλύψεις.

Το άγνωστο περιστατικό

«Όταν ήμουν νεότερη, όλοι μου έλεγαν τι ήταν λάθος στο σώμα μου, πολύ από αυτό, πολύ από εκείνο. Όταν πήρα τον ρόλο στην ταινία προσέλαβαν έναν μέικαπ άρτιστ που μου έβαζε πολύ μακιγιάζ κάθε μέρα και κάθε μέρα πήγαινα στο καμαρίνι μου και έβγαζα το πολύ μακιγιάζ. Αλλά δεν μου επέτρεψαν να πάρω έναν δικό μου μακιγιέρ ούτε έγραψαν το όνομά μου ψηλά στην αφίσα της ταινίας», είπε.

Τώρα όμως, δήλωσε ότι αγαπάει το σώμα της και νιώθει ευγνωμοσύνη γι’ αυτό.

«Άρχισα να καταλαβαίνω ότι πρέπει να είμαι περισσότερο σαν μια ευρωπαϊκή γυναίκα που μεγαλώνοντας γίνεται ομορφότερη και που μπορεί να καταλάβει ότι οι γυναίκες είναι πιο όμορφες από τα κορίτσια επειδή ξέρουν περισσότερα», είπε.