Δεκάδες χιλιάδες κλήσεις πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα λεπτά μετά τον σεισμό που ταρακούνησε την Αθήνα το μεσημέρι της Παρασκευής, με αποτέλεσμα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας να υπερφορτωθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας έκαναν περισσότερες από 20.000 κλήσεις ανά δευτερόλεπτο, τις στιγμές που ακολούθησαν τον μεγάλο σεισμό, μεγέθους 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα.

Μάλιστα, ο αριθμός των κλήσεων ξεπέρασε τον όγκο που καταγράφεται το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, όταν καλούμε για ευχές με αφορμή την αλλαγή του χρόνου.

Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα στα δίκτυα τηλεφωνίας έχουν αποκατασταθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης έχει επικοινωνήσει με τους διευθύνοντες συμβούλους των εταιρειών τηλεπικοινωνίας και έχει μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό.

Τα προβλήματα στα δίκτυα κινητών τηλεφώνων αποκλιμακώνονται σταδιακά, όμως οι Αρχές καλούν σταθερά να μην γίνονται άσκοπες κλήσεις ώστε οι υπηρεσίες να μπορούν να λάβουν ειδοποιήσεις για περιπτώσεις πραγματικής ανάγκης. Προτείνεται ακόμα η χρήση του Διαδικτύου και των ανάλογων εφαρμογών για την επικοινωνία μεταξύ των πολιτών.

Η μεγαλύτερη δυσκολία διαπιστώνεται σε σημεία όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση κόσμου.