Η Άρσεναλ υποδέχτηκε τη Νιουκάστλ στο Λονδίνο στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής στην Premier League και ήταν το απόλυτο αφεντικό παίρνοντας τη νίκη με 2-0 κόντρα στις Καρακάξες.

Στο γήπεδο υπήρχε μόνο Άρσεναλ και ίσως τα δύο γκολ να είναι φτωχός απολογισμός για τους παίκτες του Ουνάι Έμερι (εμπιστεύτηκε ξανά στο βασικό σχήμα τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο). Στην πρώτη καλή στιγμή του ματς ο Ράμσεϊ έκανε το 1-0 (30’), ενώ οι Κολάσινατς (38’) και Λακαζέτ (45+1’) νικήθηκαν από την άμυνα της Νιουκάστλ.

Στο δεύτερο μέρος είχαμε επανάληψη του ίδιου σκηνικού. Χαμένες ευκαιρίες, με την καλύτερη να χαραμίζεται από τον Ομπαμεγιάνγκ που νικήθηκε από τον Ντουμπράβκα αλλά και ένα ακόμα γκολ. Αυτό ήρθε στο 83’ όταν ο Ομπαμεγιάνγκ βρήκε τον Λακαζέτ και εκείνος με μια πανέξυπνη λόμπα νίκησε τον κίπερ των φιλοξενούμενων για το τελικό 2-0.

Κατόπιν αυτού η Άρσεναλ αναρριχήθηκε στην 3η θέση της Premier League με 63 βαθμούς, δύο παραπάνω από Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ομάδες που ανταγωνίζεται για το… σεντόνι του Champions League).