Στις 31 Μαρτίου 1889, ένας γιγαντιαίος πύργος σιδήρου έκλεψε το βλέμμα (και τον ορίζοντα) της γαλλικής πρωτεύουσας. Το έργο μαμούθ του Gustave Eiffel ανεγέρθηκε στο Champs-de-Mars και αποκαλύφθηκε για το ετήσια Έκθεση του Παρισιού. Ενώ είχε προγραμματιστεί να γκρεμιστεί μετά από 20 χρόνια, ο διάσημος Πύργος έγινε το αιώνιο σύμβολο του Παρισιού, προσελκύοντας εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο για μια και μόνο φωτογραφία.

Από το εστιατόριο στον πρώτο όροφο, στο διαμέρισμα του Gustave Eiffel, που βρίσκεται στο τρίτο επίπεδο, ο Πύργος του Άιφελ έχει πολλά κρυμμένα μυστικά μέσα στη δομή των 1062 ποδιών. Η«αναρρίχηση» στα 1665 βήματα είναι μια παρισινή ιεροτελεστία διέλευσης που λίγοι τολμούν, αλλά πολλοί ονειρεύονται.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tour Eiffel (@toureiffelofficielle) στις

Για να σηματοδοτήσει τα 130α γενέθλιά του, ο Πύργος του Άιφελ έχει μια ξεχωριστή εορταστική ατζέντα για τους επισκέπτες του. Για όσους θεώρησαν τους εαυτούς τους μικρούς Sherlock Holmes, εκτιλήχθηκε ένα Παιχνίδι Περιπέτειας το σαββατοκύριακο, στο οποίο οι συμμετέχοντες αποκρυπτογράφησαν το όνομα ενός εμπιστευτικού φακέλου, επιλύοντας αινίγματα κρυμμένα στον 1ο όροφο του πύργου και στους κήπους. Και τι θα ήταν ένα πάρτι γενεθλίων χωρίς μουσική; Οι δύο πρώτοι όροφοι του πύργου ζωντάνεψαν με μια μπάντα με γαλλικούς ήχους από τις 6μμ έως τις 9μμ το βράδυ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tour Eiffel (@toureiffelofficielle) στις