Το πάθηµα δεν έγινε µάθηµα παρά τις δηλώσεις περί του αντιθέτου και η Μπαρτσελόνα για τρίτο αγώνα δεν κατάφερε να νικήσει τη Ρούµπιν Καζάν (1-1).

«Ο Γκουαρντιόλα θα βλέπει εφιάλτες µε τη Ρούµπιν Καζάν», σχολίασε η µαδριλένικη «Μarca» µετά τη νέα αποτυχία της Μπαρτσελόνα να επικρατήσει των Τατάρων.

Η δήλωση του σκόρερ του 400ού γκολ των Μπλαουγκράνα σε ευρωπαϊκό αγώνα Νταβίντ Βίγια πως «έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας θα πρέπει να είµαστε ευχαριστηµένοι µε τον βαθµό της ισοπαλίας», προδίδει τον φόβο που ένιωσαν οι παίκτες της Μπάρτσα για πιθανό νέο κάζο µετά την περσινή εντός έδρας ήττα τους.

Η κατοχή της µπάλας για τους Μπλαουγκράνα έφτασε ξανά στο δυσθεώρητο 74% αλλά οι Τάταροι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ µε πέναλτι του Νοµπόα στο µισάωρο. Με αντίστοιχο τρόπο ισοφάρισε στη µία ώρα αγώνα και η Μπάρτσα και όπως αποδείχτηκε ήταν ο µοναδικός που θα µπορούσε η πρωταθλήτρια Ισπανίας για να νικήσει τον Ριζίκοφ, αφού ο Πέδρο αστόχησε σε κενή εστία (δοκάρι).

Ο χθεσινός αγώνας της Μπαρτσελόνα λίγο έλειψε να µετατραπεί σε εφιάλτη όταν στο 87’ ο Οµπαφέµι Μάρτινς σηµάδεψε µε κεφαλιά το δεξί δοκάρι του Βίκτορ Βαλντές.

Ο Μέσι επέστρεψε στη δράση ύστερα από δέκα ηµέρες µετά τον τραυµατισµό του στον αστράγαλο αγωνιζόµενος στο τελευταίο µισάωρο, αλλά ήταν φανερό πως χρειάζεται δύο τρία παιχνίδια στα πόδια του για να ξαναβρεί τον εαυτό του. Παρά τη δεύτερη αποτυχηµένη προσπάθεια της Μπάρτσα να κυριεύσει το Καζάν, ο Πεπ Γκουαρντιόλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο που αγωνίστηκαν οι παίκτες του, ενώ απάντησε έµµεσα και στον Ζοζέ Μουρίνιο ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον όµιλο στον οποίον µετέχουν οι Καταλανοί «επιπέδου κυπέλλου UΕFΑ».

«Κάναµε τα πάντα για να νικήσουµε απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν είναι εύκολο να του επιτεθείς. Η Ρούµπιν είναι µία από τις πιο αµυντικές οµάδες που έχω αντιµετωπίσει ως προπονητής της Μπαρτσελόνα. Η Ευρώπη είναι πάντα απαιτητική, είµαστε σε δύσκολο όµιλο και θα πρέπει να προσπαθήσουµε µέχρι τέλους για να προκριθούµε».

Ικανοποιηµένος από τον βαθµό της ισοπαλίας δήλωσε ο προπονητής της Ρούµπιν Καζάν Κουρµπάν Μπερντίεφ γιατί διατηρήθηκε η οµάδα του σε τροχιά πρόκρισης.

Ο ΒΙΓΙΑ

«Ετσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας θα πρέπει να είµαστε ευχαριστηµένοι µε τον βαθµό της ισοπαλίας»

Λευκή πετσέτα!

» ΚΡΙΤΙΚΗ:, Θανάσης Λιοντζόπουλος

Σαν χάρτινος πύργος γκρεµίστηκε (0-2) ο Παναθηναϊκός από ένα ολέθριο λάθος του Αλέξη Τζόρβα και στη συνέχεια δεν θύµισε σε τίποτα οµάδα επιπέδου Τσάµπιονς Λιγκ!

Χ ειρότερο Παναθηναϊκό δεν θυµόµαστε τα τελευταία χρόνια στο ΟΑΚΑ και δικαίως αποδοκιµάστηκε από 50.000 και πλέον οπαδούς του.

Η Κοπεγχάγη όχι µόνο µετέτρεψε σε γκολ το δώρο του διεθνούς κίπερ των Πρασίνων στο 28’ µε εκτελεστή έναν πρώην παίκτη του ΠΑΟ, τον Εντόι, αλλά στο 37’ πέτυχε και δεύτερο τέρµα. Εκτός έδρας νίκη και δίκαιη, που της δίνει πολλές πιθανότητες πρόκρισης (είχε νικήσει και τη Ρούµπιν στην πρεµιέρα). Τελευταία ευκαιρία πρόκρισης στο επόµενο µατς µε τη Ρούµπιν Καζάν στο ΟΑΚΑ!

Ηταν στραβό το κλίµα στον ΠΑΟ, το ‘φαγε κι ο γάιδαρος, αφού βγαίνοντας για την έναρξη του δευτέρου ηµιχρόνου και µε ένα διαφορετικό σχέδιο αντεπίθεσης (µπήκαν οι Καραγκούνης, Σπυρόπουλος) ο Ζιλµπέρτο που είχε τον ρόλο κεντρικού αµυντικού χθες, είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα µόλις στο 49’, αφήνοντας την οµάδα του µε 10 παίκτες!

Οι Δανοί είχαν κι άλλες ευκαιρίες να πετύχουν περισσότερα γκολ, ο Παναθηναϊκός ήταν αποκαρδιωτικός και βραχυκυκλωµένος, ενώ ο Νιόπλιας πέταξε λευκή πετσέτα στο 58’!

Αντιλήφθηκε ότι το µατς ήταν χαµένο και αντικατέστησε τον Σωτήρη Νίνη µε τον Νταµιέν Πλεσίς που έκανε ντεµπούτο µε τη φανέλα του ΠΑΟ. Ο Γάλλος βοήθησε όσο αγωνίστηκε και ήταν καλός. Σκοπός του κοζανίτη προπονητή ήταν να κοιτάξει µπροστά, δηλαδή στο µατς του πρωταθλήµατος µε τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο.

Η Κοπεγχάγη έπαιξε στη συνέχεια στο ρελαντί, ενώ είχε και οριζόντιο δοκάρι στο 68’ µε τον Νόρεγκααρντ. Κάποια δυνατά σουτ του Τζιµπρίλ Σισέ πολλά µέτρα έξω από την περιοχή, ένα καλό πλασέ του Γάλλου στη συνέχεια που έφυγε κοντά από το δοκάρι και µία καλή φάση µε τον Βύντρα να κάνει πάσα αντί να σουτάρει κοντά στην εστία, ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο ΠΑΟ στη συνέχεια.

Ολέθριο λάθος του Τζόρβα στο 28’ έδωσε το προβάδισµα στην Κοπεγχάγη. Ο διεθνής κίπερ βγήκε µακριά από την εστία του να ανακόψει προωθηµένη µπαλιά στον Εντόι και ο Σενεγαλέζος τον πλάσαρε έξω από την περιοχή πετυχαίνοντας γκολ και λέγοντας ουσιαστικά ευχαριστώ για το… δώρο! Είχε προηγηθεί λάθος του καλύτερου παίκτη των Πρασίνων µέχρι εκείνο το σηµείο, του Σιµάο.

Στο 36’ ο Ζιλµπέρτο αναγκάστηκε να σταµατήσει µε το σώµα την επέλαση του σενεγαλέζου πρώην παίκτη του ΠΑΟ και είδε την κίτρινη κάρτα. Και ενώ ήταν πολλά µέτρα έξω από τη µεγάλη περιοχή το πλήρωσε ακριβά! Ο Βίνγκααρντ µε δυνατό χτύπηµα φάουλ έστειλε την µπάλα στα δίχτυα (0-2 στο 37’) – ευθύνη τείχους, Ζιλµπέρτο (έκλεισε οπτικό πεδίο) και Τζόρβα.

Ο Παναθηναϊκός µέχρι το γκολ του Εντόι ήταν ανώτερος των Δανών. Είχε ελέγξει το κέντρο, όµως όλες οι τελικές του πάσες ήταν για τα σκουπίδια! Κακός ο Γκαρσία, ατοµιστής ο Λέτο, απρόσεκτος ο Νίνης.

Χωρίς µεγάλο λάθος η διαιτησία του Κόλουµ (Σκωτία). Κίτρινες: Κλοντεµίρ, Εντόι, Καραγκούνης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Μαρίνος, Βύντρα, Σαριέγκι, Ζιλµπέρτο, Σιµάο, Κατσουράνης (46’ Καραγκούνης), Λέτο, Γκαρσία (46’ Σπυρόπουλος), Νίνης (58’ Πλεσίς), Σισέ.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Βίλαντ, Πόσπεχ, Βεντ, Αντονσον, Γιόργκενσεν, Κβιστ, Κλοντεµίρ (80’ Ντελένεϊ), Βίνγκααρντ, Μπόλανος (58’ Νόρεγκααρντ), Γκρόνκιερ, Εντόι (74’ Σαντίν).

Μήνυµα αλλαγών

» ΡΕΠΟΡΤΑΖ: , Γιάννης Λαµπίρης

«Χρειάζεται να κάνουµε άµεσα τοµές στην οµάδα, για να µπορέσουµε να έχουµε σύντοµα και πάλι τη νοοτροπία που είχαµε πέρσι. Αυτή θέλουµε να δούµε».

Ο Νικόλας Πατέρας έδωσε το σύνθηµα αποχωρώντας από το γήπεδο µετά τον αγώνα, αν και ζήτησε παράλληλα και ψυχραιµία.

«Χρέος µας είναι να διατηρήσουµε την ηρεµία στην οµάδα αυτήν τη στιγµή, να είµαστε ψύχραιµοι και να λύσουµε τα προβλήµατά µας. Παρά το άσχηµο ξεκίνηµα της οµάδας στον όµιλο, πάντα υπάρχουν ελπίδες. Θα δούµε τη συνέχεια, αλλά προέχει να βρούµε την ηρεµία µας», κατέληξε ο ισχυρός άντρας του Παναθηναϊκού.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Νίκος Νιόπλιας, αµέσως µετά, δεν κρύφτηκε: «Πολύ πιθανόν η πρώτη αλλαγή να είµαι εγώ. Αν δεν αναλάβει άλλωστε την ευθύνη πρώτα ο προπονητής, ποιος θα την πάρει;», τόνισε ο κόουτς και δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, όχι µόνο για το αποτέλεσµα, αλλά και για την εµφάνιση του Παναθηναϊκού:

«Δυστυχώς κρίθηκαν πολλά στο πρώτο γκολ, το οποίο δεχτήκαµε χωρίς ουσιαστικά µέχρι τότε να έχουµε απειληθεί και ενώ ήµασταν καλύτεροι στο ξεκίνηµα. Μετά και την κόκκινη κάρτα του Ζιλµπέρτο Σίλβα ουσιαστικά δεν υπάρχει παιχνίδι. Κρίµα γιατί στα πρώτα 20-25 λεπτά είχαµε ξεκινήσει καλά και είχαµε πάθος, διάθεση. Δυστυχώς µάς αποπροσανατόλισε το πρώτο γκολ των Δανών», τόνισε ο Νίκος Νιόπλιας και στάθηκε και στη φυσική κατάσταση της οµάδας: «Το πρόβληµά µας είναι γενικά αυτό που έχουν οι περισσότερες µεγάλες οµάδες που είχαν παίκτες στο Μουντιάλ. Υπάρχει απόκλιση στη φυσική κατάσταση µεταξύ των παικτών, αφού άλλοι άρχισαν πιο αργά την προετοιµασία. Ειλικρινά όµως δεν θέλω να ψάχνω δικαιολογίες.

Επρεπε να κάνουµε περισσότερες φάσεις, αλλά εκτός του Σισέ δεν πατήσαµε στην αντίπαλη περιοχή. Σαφώς µας προβληµατίζει η ήττα και η εµφάνιση, όπως όµως το ίδιο κάνουµε και ύστερα από µια τυχερή νίκη. Συνεχίζουµε».

Ο Τζιµπρίλ Σισέ έδωσε το σύνθηµα για την αντεπίθεση: «Πρέπει να σκεφτούµε τι δεν κάναµε σωστά και να διορθώσουµε αµέσως όλα τα λάθη για να παρουσιαστούµε καλύτεροι στα επόµενα παιχνίδια. Να έχουµε καθαρό µυαλό, που δεν είχαµε σήµερα µετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο».

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Κοπεγχάγης Στάλε Σολµπάκεν, φανερά ικανοποιηµένος παραδέχτηκε: «Πλέον αρχίζουµε να πιστεύουµε στην πρόκριση, αν και ακόµα υπάρχει πολύς δρόµος. Μετά τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά όπου ήµασταν αγχωµένοι, πιστέψαµε στη νίκη και θεωρώ ότι φανήκαµε καλύτερα προετοιµασµένοι από τον αντίπαλό µας και φτάσαµε δίκαια στην επιτυχία».

Είπαν

ΝΙΟΠΛΙΑΣ

Πολύ πιθανόν η πρώτη αλλαγή να είµαι εγώ.

Αν δεν αναλάβει άλλωστε την ευθύνη πρώτα ο προπονητής, ποιος θα την πάρει;

ΣΙΣΕ

Δεν είχαµε σήµερα καθαρό µυαλό, ιδιαίτερα µετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο

ΣΟΛΜΠΑΚΕΝ

Πλέον αρχίζουµε να πιστεύουµε στην πρόκριση, αν και ακόµα υπάρχει πολύς δρόµος

Ηταν λάθος…

«ΝΑΙ, ΕΚΑΝΑ λάθος στο πρώτο γκολ», παραδέχτηκε ο τερµατοφύλακας του ΠΑΟ Αλέξης Τζόρβας, χωρίς να σχολιάσει τη γενική εικόνα της οµάδας του. Από την άλλη ένας παλιός… φίλος του Παναθηναϊκού ήταν πιο αποκαλυπτικός: «Απλά έκανα τη δουλειά µου και τίποτε παραπάνω. Δεν κρατάω κακία και δεν ήρθα εδώ µε διάθεση εκδίκησης. Το ποδόσφαιρο είναι πάνω απ’ όλα ένα άθληµα και λατρεύω να παίζω σε τέτοια γήπεδα γεµάτα από κόσµο».

Ο Ντάµ Εντόι είχε σταλεί δανεικός στον ΟΦΗ (!) αφού ο Χενκ Τεν Κάτε δεν τον είχε κρίνει ικανό να συνεχίσει στην πρώτη οµάδα του Παναθηναϊκού. Χθες επέστρεψε µε ηγετική εµφάνιση στο ΟΑΚΑ και ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος στον θρίαµβο της Κοπεγχάγης.

Δεν είναι µόνο το γκολ που πέτυχε ο Σενεγαλέζος, αλλά και οι δύο κάρτες που πήρε από τον Ζιλµπέρτο Σίλβα στέλνοντάς τον νωρίς στα αποδυτήρια.

Ταχύτατος, έκανε άνω κάτω την άµυνα των Πρασίνων όσο και αν το γκολ που σηµείωσε αποτελεί ουσιαστικά προσφορά του Αλέξη Τζόρβα.

Μάχη των τίτλων

ο αθλητικός εισαγγελέας φωνάζει τους αρµόδιους και κάνει συστάσεις; Αυτά δεν έχουν για κάποιους µεγάλη σηµασία.

Γιατί στην Ελλάδα και σε επίπεδο αθλητικών εφηµερίδων, επικρατεί η «µάχη των τίτλων».

Με αφορµή, λοιπόν, τη χθεσινή αναµέτρηση του Παναθηναϊκού µε την Κοπεγχάγη, ορισµένες από τις «κόκκινες» διακωµωδούσαν το µατς και συγκεκριµένα τη γνωστή υπόθεση µε το αν ούρησε ή όχι ο Καραγκούνης στους διαδρόµους του «Καµπ Νου», ενώ οι «πράσινες» έκαναν τη λεγόµενη… προαναγγελία αλλά µε φόντο τις εσωτερικές έριδες µε τον Ολυµπιακό!

Αποδοκιµασίες και αποχωρήσεις οπαδών από το 75

ΑΠΟ ΤΟ 75ο λεπτό άρχισαν να αποχωρούν αρκετοί φίλοι του Παναθηναϊκού. Μάλιστα πλην των οργανωµένων που τραγουδούσαν για 90 λεπτά, οι υπόλοιποι αποδοκίµασαν έντονα την οµάδα, ιδιαίτερα στο δεύτερο ηµίχρονο και µετά το δοκάρι των Δανών.

Ο σύνδεσµος φίλων του Παναθηναϊκού µοίρασε στους φίλους της οµάδας τουλάχιστον 20.000 χαρτάκια που είχαν γραµµένο το µήνυµα: «Οχι στα βεγγαλικά, όχι στα λέιζερ. Η οµάδα κινδυνεύει µε τιµωρία, προστάτευσέ την». Ανάλογα µηνύµατα «έπαιζαν» από νωρίς στα µάτριξ του σταδίου.

Οι φίλοι της Κοπεγχάγης είχαν µπει πολύ νωρίς στο γήπεδο και πανηγύρισαν ιδιαίτερα όταν στα µάτριξ του σταδίου αναγράφηκε το γκολ της Ρούµπιν Καζάν.

Μήπως έχουν βλέψεις και για πρωτιά; Αργότερα αποθέωσαν τους παίκτες τους και ιδιαίτερα τον Ν’ Ντόι που άλλωστε τούς αφιέρωσε το γκολ n «Είµαστε µαζί σου, σε στηρίζουµε. Πολέµησε την προπαγάνδα του Παναθηναϊκού». Αυτό φώναζαν οπαδοί των Πρασίνων στον πρόεδρο Νικόλα Πατέρα κατά την είσοδό του στο γήπεδο.

Ο πρόεδρος είχε την ευκαιρία να τα πει λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα µε τον προπονητή της εθνικής οµάδας Φερνάντο Σάντος και τους δύο πρώην Πράσινους Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολο.

Διαφάνεια στις µεταγραφές

» ΡΕΠΟΡΤΑΖ: , Γιώργος Νασµής

Νίκη κατά της αδιαφάνειας, όσων ξεπλένουν χρήµα και κάνουν εµπόριο ανηλίκων από χώρες του Τρίτου Κόσµου ελπίζει να καταγάγει η FΙFΑ µε την υιοθέτηση ηλεκτρονικού συστήµατος αντιστοίχισης µεταγραφών (ΤΜS).

To ΤΜS, το οποίο τέθηκε για πρώτη φορά σε λειτουργία σε πειραµατικό επίπεδο το 2007, είναι ένα ηλεκτρονικό σύστηµα που ελέγχει τη νοµιµότητα όλων των διεθνών µεταγραφών, θέτοντας ταυτόχρονα φραγµούς σε αδιαφανείς συναλλαγές κυρίως µεταξύ ατζέντηδων.

Από την 1η Οκτωβρίου κάθε σύλλογος που θέλει να πραγµατοποιήσει διεθνή µεταγραφή θα πρέπει να καταχωρισθεί στο ΤΜS.

Για να ολοκληρωθεί η µεταγραφή, η οµάδα που πουλά και αυτή που αγοράζει είναι υποχρεωµένες να αναφέρουν στο ΤΜS λεπτοµέρειες όπως την αποζηµίωση της µεταγραφής, το συµβόλαιο του παίκτη και τη διάρκειά του, καθώς και τον ατζέντη ή τον δικηγόρο που εµπλέκεται.

Τα χρήµατα θα πρέπει να µεταβιβάζονται µέσω τραπεζικών λογαριασµών για µεγαλύτερη διαφάνεια.

Στην περίπτωση παικτών που είναι κάτω των 18 ετών, οι κινήσεις τους πρέπει να καταγράφονται ανεξάρτητα από το αν είναι επαγγελµατίες ή ερασιτέχνες.

Για να ολοκληρωθεί µία µεταγραφή ανήλικου παίκτη θα απαιτούνται στο εξής 6 ως 12 πιστοποιητικά ενώ θα πρέπει να αναφέρεται αν οι γονείς του θα µετακινηθούν από την εστία τους για ποδοσφαιρικούς λόγους .

Αυτό συµβαίνει γιατί πολλές οµάδες της Λατινικής Αµερικής παραπονούνται πως οι πλούσιες οµάδες της Ευρώπης τους κλέβουν τα καλύτερα ταλέντα προσφέροντας εργασία στους γονείς τους.

921 ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Τους τελευταίους µήνες που λειτουργεί πειραµατικά το σύστηµα ΤΜS κατατέθηκαν 921 αιτήσεις για διεθνείς µεταγραφές ανήλικων ποδοσφαιριστών. Από αυτές έγιναν αποδεκτές 747 και απορρίφθηκαν οι 174.

Το ΤΜS θα βάλει ένα τέλος στις αντιδικίες συλλόγων σε θέµατα µεταγραφών, θα αποβάλει τους «ιδιοκτήτες» παικτών, ενώ θα επιταχύνει εντυπωσιακά τις διαδικασίες.

Στην περίπτωση κατά την οποία τα στοιχεία που θα καταθέτει στο σύστηµα ο ένας σύλλογος δεν ταιριάζουν µε αυτά του άλλου συλλόγου µε τον οποίον θα συνδιαλλαγεί, τότε θα επεµβαίνει αυτόµατα η νοµική υπηρεσία της FΙFΑ.

Χαρακτηριστική της αποτελεσµατικότητας και της ταχύτητας που προσφέρει το ΤΜS είναι η περίπτωση της µεταγραφής του ολλανδού Ραφαέλ φαν Ντερ Φαρτ από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Τότεναµ λίγες ώρες πριν να κλείσει το µεταγραφικό παράθυρο. Πολλοί πίστευαν πως η µεταγραφή θα απορριπτόταν ως εκπρόθεσµη αλλά µε τη βοήθεια του ΤΜS χρειάστηκαν µόλις 90 λεπτά για να ολκληρωθεί. Σε άλλες περιπτώσεις ο χρόνος που απαιτήθηκε για τη µετακίνηση ενός παίκτη δεν ξεπέρασε τα επτά λεπτά!

Επόµενος στόχος

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ στοίχηµα που θέλει να κερδίσει η FΙFΑ είναι ο ηλεκτρονικός έλεγχος των µεταγραφών στα εθνικά πρωταθλήµατα ούτως ώστε να έχει πλήρη εικόνα των µετακινήσεων όλων των παικτών αλλά κυρίως των κινήσεων των ατζέντηδων.

Ο πρόεδρος της FΙFΑ Ζεπ Μπλάτερ χαρακτήρισε «ιστορική στιγµή για το ποδόσφαιρο» τη δηµιουργία του ηλεκτρονικού ελέγχου των µεταγραφών στο οποίο µετέχουν 3.500 σύλλογοι από 150 χώρες.

«Το πιο σηµαντικό είναι ότι αυξάνει τη διαφάνεια των µεµονωµένων συναλλαγών και µας βοηθά στην πάταξη φαινοµένων όπως του ξεπλύµατος µαύρου χρήµατος και την προστασία των ανήλικων ποδοσφαιριστών», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας του ποδοσφαίρου. Καταλήγοντας εξήρε την απλότητα του συστήµατος, τα στοιχεία του οποίου θα παραµένουν ωστόσο επτασφράγιστο µυστικό για τη FΙFΑ.

Απάντηση στην κρίση

«ΚΡΙΣΗ;ΠΟΙΑΚΡΙΣΗ;». Απάντηση στο φιλολογικό ερώτηµα του Ράφα Μπενίτεθ έδωσε ο Σάµουελ Ετό στέλνοντας την µπάλα τρεις φορές στα δίχτυα της Βέρντερ Βρέµης, στη νίκη της Ιντερ µε 4-0. Εµφάνιση αντάξια πρωταθλήτριας Ευρώπης πραγµατοποίησαν οι Νερατζούρι στην 150ή εµφάνισή τους στην κορυφαία διοργάνωση.

Αίσθηση προκαλεί η επέλαση των αγγλικών οµάδων. Μετά τις Αρσεναλ και Τσέλσι τη σκυτάλη πήραν χθες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τότεναµ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι πήραν τη νίκη µε 1-0 στη φωλιά των Νυχτερίδων της Βαλένθια µε γκολ του µεξικανού Χαβιέρ Ερντάντες, βάζοντας µε τον τρόπο αυτόν στη σκιά την απουσία του Γουέιν Ρούνι.

Στο πρώτο παιχνίδι της Τότεναµ στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, ύστερα από 41 χρόνια και το παρθενικό στο Τσάµπιονς Λιγκ τα Σπιρούνια τρύπησαν τέσσερις φορές τα πλευρά της Τβέντε (4-1) µε τον γερµανό ρέφερι Τέριε Χάουγκε να καταλογίζει τρία πέναλτι υπέρ της αγγλικής οµάδας. Στο πρώτο το οποίο εκτέλεσε ο Φαν Ντερ Φαρτ απέκρουσε ο Μιχαΐλοφ αλλά στα άλλα δύο που χτύπησε ο Παβλιουτσένκο ο πορτιέρο της πρωταθλήτριας Ολλανδίας δεν µπόρεσε να αντιδράσει. Ο Φαν Ντερ Φαρτ διόρθωσε το λάθος του σκοράροντας στο 47’ αλλά ένα τέταρτο αργότερα αποβλήθηκε µε δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Με τον νεαρό Κυριάκο Παπαδόπουλο στη σύνθεσή της η Σάλκε επικράτησε 2-0 της Μπενφίκα και επανήλθε σε τροχιά πρόκρισης στον 2ο όµιλο όπου το πάνω χέρι έχει αποκτήσει η Λυών µετά τη χθεσινή νίκη της µε 3-1 επί της Χάποελ Τελ Αβίβ µε δύο γκολ του Μπαστός.