Είναι ηλίου φαεινότερον, αλλά έχει νόημα να το θυμίζει κανείς: ο δημοσκοπικά καθηλωμένος ΣΥΡΙΖΑ χάνει έδαφος από το ΚΙΝΑΛ, που τον πλησιάζει αμφισβητώντας τον ριζοσπαστισμό του. Εχοντας χάσει το Κέντρο, κινδυνεύει να χάσει και μέρος των πασόκων που είχε κερδίσει στο παρελθόν. Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, πώς συμπεριφέρεται; Οργιζόμενος και ωρυόμενος.

Διαβάζοντας, χθες, στην κομματική «Αυγή», τον άλλοτε πρωθυπουργικό σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, Μεγάλο-Δάσκαλο – της – Δημοσιογραφίας – το – όνομα – του – οποίου – ου – λήψει – επί – ματαίω, διαπιστώνω ότι είναι πολύ οργισμένος επειδή, δήθεν, «η εθνικοφροσύνη» αποκαλεί προδότες τους συριζαίους για τη στάση τους στα ζητήματα της άμυνας της χώρας. Αυτά τα πράγματα, όμως, δεν αρέσουν στο Δάσκαλο, γι’ αυτό και, έμπλεος ιερής αγανάκτησης, δεν μπορεί να ελέγξει τα μπινελίκια κατά των πολιτικών αντιπάλων του.

Κι ανάμεσα σε αυτά τα μπινελίκια, στην κομματική εφημερίδα, ο Δάσκαλος μεταφέρει το γνωστό λούμπεν υβριστικό χάσταγκ κατά του Πρωθυπουργού, που υποδύεται το πολιτικό σύστημα. Μόνο που ο Δάσκαλος είναι πονηρός. Το λέει από μέσα του: «Μητσοτάκη, GFY. Ξέρεις εσύ», γράφει ο Δάσκαλος. Κι είναι χαρούμενος επειδή χρησιμοποιεί ένα αρκτικόλεξο (Go fuck yourself) στα ξένα. Διότι ο Μεγάλος Δάσκαλος δεν διδάσκει μόνο. Μαθαίνει κιόλας.