Συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το μοιραίο τροχαίο που οδήγησε στον θάνατο του 4 μηνών βρέφους στον Βόλο, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Ο 33χρονος, που αφέθηκε σήμερα ελεύερος, με περιοριστικούς όρους, δηλώνει συντετριμμένος από την τραγωδία και επιμένει πως δεν έτρεχε με τη μηχανή.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εισαγγελέας και ανακριτής ζήτησαν τα αποτελέσματα από αλκοτέστ που έγινε στον 33χρονο οδηγό, καθώς και τοξικολογικές εξετάσεις, προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή ουσίες πριν σημειωθεί το θανατηφόρο τροχαίο.

«Κλειδί» οι εξετάσεις αίματος του οδηγού

Τα αποτελέσματα της εξέτασης αίματος θα δώσουν απαντήσεις στο ερώτημα του εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ ο οδηγός.

Ο οδηγός της μοτοσικλέτας, αμέσως μετά το δυστύχημα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έκανε εξετάσεις ούρων και αίματος.

Στο παρελθόν είχε συλληφθεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Όπως μεταδίδει το Live News, o 33χρονος φέρεται να είχε συλληφθεί πριν από 11 χρόνια για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Συγκεκριμένα, το 2012 άνδρες τις Τροχαίας του είχαν περάσει χειροπέδες, καθώς σε έλεγχο που του έκαναν διαπίστωσαν ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Μετά την απολογία του στον ανακριτή το πρωί της Τρίτης, ο μοιραίος οδηγός αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα.

Δεν έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, είχε περάσει το φανάρι με πράσινο

Όπως είπε ο δικηγόρος του, Νίκος Παπαπέτρου -μιλώντας στο Live News- σχετικά με το πώς περιγράφει ο εντολέας του τον τρόπο που έγινε το τροχαίο: «Είναι συντετριμμένος. Έχει χτυπήσει και ο ίδιος. Ζήτησε να μην νοσηλευτεί παρά τους φριχτούς πόνους ώστε να παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Είναι συντετριμμένος. Θυμάται οριακά τη σκηνή. Είναι υπό κατάρρευση. Τον είδε τελευταία στιγμή (τον παππού). Όταν τον είδε, προσπάθησε να τον αποφύγει, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο ίδιος λέει πως δεν έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα. Είχε περάσει με πράσινο το προηγούμενο φανάρι».

Το μεσημέρι ήταν σε ουζερί, το βράδυ έγινε το θανατηφόρο τροχαίο

Στη συνέχεια, μάλιστα, ο κ. Παπαπέτρου ανέφερε ότι νωρίτερα, την ίδια ημέρα που έγινε το τροχαίο, ο 33χρονος είχε επισκεφθεί ουζερί της περιοχής: «Δεν έχουν βγει οι τοξικολογικές εξετάσεις. Το ατύχημα έγινε 10 το βράδυ, το μεσημέρι ήταν με κάποιον φίλο του σε ένα ουζερί αλλά ήταν νωρίς. Δεν νομίζω πως συνδέεται με το αλκοόλ».

Σε σχέση με το εάν είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν, ο δικηγόρος του είπε πως «το ποινικό μητρώο του είναι καθαρό. Δεν ξέρω εάν είχε κάτι στο παρελθόν. Δεν προκύπτει ότι έκανε ελιγμούς πριν το ατύχημα».