Άγνωστος ή άγνωστοι πυροβόλησαν αδέσποτο σκύλο στην Αργαλαστή στον Βόλο με αποτέλεσμα το ζώο να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και να χρειάζεται αίμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο σκύλος ήταν γνωστός στους κατοίκους της Αργαλαστής από τότε που ιδιοκτήτες του τον είχαν παρατήσει τον χειμώνα όταν είχαν πέσει τα χιόνια.

Ο σκύλος παρουσιάζει χαμηλό αιματοκρίτη. Φιλοξενείται στην κλινική Volos Veterinary Specialists και ο σκύλος – αιμοδότης θα πρέπει να είναι έως 7 χρονών, υγιής, (ελεύθερος από λοιμώδη), με καλό αιματοκρίτη και άνω των 25 κιλών.

Τι δήλωσε ο άνθρωπος που τον μετέφερε στο κτηνιατρείο Βόλου

Ως «αγαθό γίγαντα» περιγράφει τον άτυχο σκύλο ο Σταμάτης Παπαδήμος.

«Ευτυχώς που το περασμένο Σάββατο που έγινε αυτό άμεσα το είδαν κάτοικοι και τον μετέφεραν στο κτηνιατρείο της Αργαλαστής όπου η κτηνίατρος αφαίρεσε 20 σκάγια αλλά έχει κι άλλα μέσα του όπως έδειξαν οι ακτίνες που έκαναν στο κτηνιατρείο στο Βόλο που τον μετέφερα χθες. Το σκυλί έχασε πολύ αίμα αλλά το παλεύει», δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ.

Το συγκεκριμένο αδέσποτο ήταν η χαρά προσωποποιημένη και κυκλοφορούσε στην πλατεία της Αργαλαστής από τότε που το εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες του.

«Στην αρχή ήταν απόμακρος και φοβισμένος αλλά τελικά αποδείχθηκε ένα αγαθός γίγαντας. Πήγαινε στα σπίτια που ήξερε ότι θα τον τάιζαν και μετά έκανε τις βόλτες του στην πλατεία ενώ συχνά με συνόδευε στις βόλτες με το δικό μου σκύλο, κάθε απόγευμα», τόνισε ο Σταμάτης Παπαδήμος.

Θα ονομαστεί Λάζαρος αν τα καταφέρει

Ο κ. Παπαδήμος ανέφερε ότι το σκυλί, αν τελικά τα καταφέρει γιατί δίνει μεγάλη μάχη, θα στειρωθεί, θα τσιπαριστεί και θα αναζητηθεί ανάδοχος. «Θα τον ονομάσουμε Λάζαρο τον αγαθό μας γίγαντα», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου. Επιπλέον, ο κ. Παπαδήμος ευχήθηκε να γίνει καταγγελία στην αστυνομία για όποιον γνωρίζει κάτι για τον δράστη αυτής της αποτρόπαιης πράξης, καθώς πολλά ακούγονται, αλλά δύσκολα κάποιος καταγγέλλει κάτι στις Αρχές.