Στιγμές πανικού εκτυλίχθηκαν στο μετρό του Λονδίνου και συγκεκριμένα στο Clapham Common, όταν ξαφνικά τα βαγόνια γέμισαν καπνό.

Βίντεο που κυκλοφορεί στα social media δείχνει ανθρώπους να σκαρφαλώνουν στα σπασμένα παράθυρα για να βγουν από το βαγόνι και έπειτα τρέχουν για να γλιτώσουν. Οι επιβάτες εγκλωβίστηκαν στα βαγόνια αφού οι πόρτες δεν άνοιγαν ύστερα από φωτιά που εκδηλώθηκε.

«Αν δεν ήταν εργάτες με σφυριά δεν θα είχαμε βγει»

«Ξαφνικά τα βαγόνια γέμισαν με καπνό, οι πόρτες δεν άνοιγαν και αν δεν ήταν οι εργαζόμενοι στην πλατφόρμα δεν θα είχαμε καταφέρει να βγούμε» περιγράφει ένας επιβάτης, ο Jake Sharp. «Υπήρχε μια μυρωδιά καπνού που σε έπνιγε και οι πόρτες ή δεν άνοιγαν ή άνοιγαν ελάχιστα. Εργάτες που βρέθηκαν εκεί και είχαν σφυριά ή άλλα εργαλεία, έσπασαν τα παράθυρα και μπορέσαμε να βγούμε έξω» εξηγεί μιλώντας σε βρετανικό Μέσο.

Ο Τζέικ είπε ότι δεν ήταν σίγουρος αν όλοι κατάφεραν να βγουν από το τρένο και πρόσθεσε ότι κόπηκε στο στήθος του από γυαλί κατά τη διάρκεια της «τρελής» προσπάθειας εκκένωσης του σταθμού.

Η Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών δήλωσε ότι το περιστατικό οφειλόταν σε «ελαττωματικό τρένο» και ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.