Η Renault παρουσιάζει το Trafic Van E-Tech Electric, ένα ηλεκτρικό βαν που ενισχύει την γκάμα ηλεκτρικών της φίρμας στο δόγμα των μελλοντικών μεταφορικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τη γαλλική φίρμα οι ηλεκτρικές εκδόσεις των ελαφρών επαγγελματικών της Renault δεν υπολείπονται σε κάτι σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις βενζίνης ή ντίζελ που προσφέρει μιας και έχουν το ίδιο επίπεδο εξοπλισμού, τα ίδια χαρακτηριστικά, την ίδια ευελιξία και τις ίδιες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Ειδικότερα, το Renault Trafic Van E-Tech Electric έχει μεγάλες ικανότητες στον χώρο αποσκευών, πρακτικό, άνετο και κυρίως μηδενικών ρύπων. Επίσης, ξεχωρίζει για τα νέα συστήματα ασφαλείας, σύγχρονο σύστημα multimedia και μεγαλύτερη, πιο αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων.

Εχει ικανότητα έλξης 750 κιλών και ωφέλιμο φορτίο έως 1,1 τόνο. Το Trafic Van E-TECH Electric έχει μήκος 5.08 μέτρα – η πιο επιμηκυμένη εκδοχή είναι 5.48 μέτρα, ενώ, ο όγκος του χώρου φόρτωσης (σε έκδοση κλειστού van) κυμαίνεται από 5,8 έως τα 8,9μ3.

Κινείται με ηλεκτροκινητήρα, που αποδίδει 90kW.  Η μπαταρία των 52kW εξασφαλίζει αυτονομία 240χλμ. Για τη επαναφόρτιση της μπαταρίας, το νέο Kangoo Van E-Tech Electric προσφέρει επιλογή 3 τύπων φορτιστή:7kW & 22kW (AC), 50kW (DC).