Η Μαρία Σάκκαρη δεν δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Εκατερίνα Αλεξαντρόβα, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-3, 6-2) και πήρε την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Masters της Ρώμης.

Η Ελληνίδα τενίστρια μετά την άνετη επικράτηση της ανέφερε τα εξής: «Κυριάρχησα από τη βασική γραμμή και σέρβιρα καλά σε όλο το ματς», είπε η 26χρονη τενίστρια μετά τη νίκη της επί της Εκατερίνα Αλεξαντρόβα. «Χειρίστηκα καλά την κατάσταση όταν και οι δυο κρατούσαμε το σερβίς μας στην αρχή και έκανα το μπρέικ όταν είχα την ευκαιρία. Είμαι πολύ χαρούμενη για τον τρόπο που έπαιξα».

Στη συνέχεια «αποθέωσε» την Κόκο Γκοφ, την αντίπαλό της στη φάση των «16» της διοργάνωσης. «Ξέρετε πόσο τη θαυμάζω, διότι είναι σπουδαία αθλήτρια. Είναι υπέροχο κορίτσι, που για μένα έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Ο τρόπος που χειρίστηκε την επιτυχία της… Ήταν μόνο 15 όταν έκανε το «μπαμ».

Η ίδια και οι άνθρωποι γύρω της χειρίστηκαν πολύ καλά τα πράγματα. Είναι πολύ αθλητική, έχει φοβερό παιχνίδι. Νομίζω ότι το χώμα τής ταιριάζει περισσότερο. Παίξαμε και στην Ντόχα, αλλά εκεί ήταν σκληρή επιφάνεια, διαφορετικές συνθήκες.

Εμπιστεύομαι το παιχνίδι μου στο χώμα. Θα είναι ωραίο ματς για όλους, πιστεύω. Θα βγω εκεί έξω, θα το απολαύσω και θα παίξω το χωμάτινο παιχνίδι μου ως «ειδική» (γέλια)».