Ομαλά κινούνται ως επί το πλείστον τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, ο οποίος προχώρησε σε σημαντική ενίσχυση της λειτουργίας των γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ με στόχο τη ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.

Επί του παρόντος, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ σε λειτουργία βρίσκονται 240 γραμμές λεωφορείων στις οποίες εποπτικά συνεργεία του ομίλου παρακολουθούν συνεχώς τη δυνατότητα ολικής/μερικής εκτέλεσης τους. Παράλληλα, εξακολουθούν να εντοπίζονται προβλήματα στα δρομολόγια σε 40 λεωφορειακές γραμμές, λόγω έντονου παγετού στο οδικό δίκτυο. Δείτε τα δρομολόγια εδώ.

Πώς κινούνται ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ

Αναφορικά με τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, η κυκλοφορία στη γραμμή 1 (Πειραιάς – Κηφισιά) έχει αποκατασταθεί, ωστόσο παρατηρούνται καθυστερήσεις λόγω βλαβών που σημειώθηκαν σε συρμούς τις ημέρες της κακοκαιρίας και καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες για την ομαλοποίηση των δρομολογίων.

Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό λειτουργούν κανονικά. Οι συρμοί του μετρό, που κινούνται προς και από το Αεροδρόμιο, πραγματοποιούν όλες τις ενδιάμεσες στάσεις στους σταθμούς Κορωπί, Κάντζα και Παλλήνη.

Στο δίκτυο του τραμ, έχει αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία των συρμών στη γραμμή 7 Ασκληπιείο Βούλας- Ακτή Ποσειδώνος. Στη γραμμή 6 Σύνταγμα- Πικροδάφνη τερματικός σταθμός είναι η στάση Λ. Βουλιαγμένης.

Για περισσότερες πληροφορίες, το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oasa.gr ή να καλεί στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ