Το πέμπτο κύμα της COVID-19 που πλήττει τη Γαλλία δεν έχει φθάσει ακόμα στην κορύφωσή του, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ και ο κορυφαίος σύμβουλος του υπουργικού συμβουλίου για τον κοροναϊό άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανή μια τέταρτη δόση εμβολίου για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

«Η κορύφωση ξεκάθαρα δεν είναι πίσω μας, η πανδημία συνεχίζει να κερδίζει έδαφος», δήλωσε ο Ατάλ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ύστερα από την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αν και πρόσθεσε ότι ο ρυθμός της αύξησης στα ημερήσια νέα κρούσματα φαίνεται κάπως να επιβραδύνεται.

«Αλλά και πάλι εξαπλώνεται γρήγορα και θα συνεχίσει να το κάνει τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε, μερικές ημέρα αφού η Γαλλία ανακοίνωσε νέους περιορισμούς για να ανακοπεί η εξάπλωσης του ιού.

Η υγειονομική εικόνα στη Γαλλία

Ο μέσος όρος επτά ημερών των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων διαμορφώθηκε χθες σε νέο υψηλό για το 2021, ξεπερνώντας τα 44.500.

Νωρίτερα ο κορυφαίος σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης για την COVID-19 Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί δήλωσε ότι η Γαλλία «θα υποφέρει και πάλι» καθώς το νέο κύμα αναμένεται να έχει αντίκτυπο σε «ένα ήδη κουρασμένο υγειονομικό σύστημα».

«Προς το παρόν, υπάρχει αίτημα για μια ακόμα ενισχυτική δόση. Θα είναι αυτό αρκετό; Δεν γνωρίζω. Ίσως χρειαστούμε τέταρτη δόση», δήλωσε ο Ντελφρεσί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ