Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στην Καρδίτσα φέρνει στο φως ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» Βασίλης Λαμπρόπουλος. Όπως αποκαλύπτει, η εγκληματική οργάνωση αποτελείτο από 7 άτομα με εγκέφαλο την 44χρονη υπάλληλο του κέντρου Υγείας Παλαμά.

Όπως αποκαλύπτει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος κάτω από την 44χρονη βρίσκονταν 4 συγγενείς της, δύο άντρες και δύο γυναίκες και μία νοσηλεύτρια. Ο έβδομος ήταν ένας εργαζόμενος που είχε το ρόλο του μεσολαβητή.

Τα μέλη της οργάνωσης

Κατηγορούνται ότι έκαναν 68 εικονικούς εμβολιασμούς σε 46 άτομα, με 22 από αυτά να εμφανίζονται ως πλήρως εμβολιασμένα και με τη δεύτερη δόση.

Τα μέλη του κυκλώματος ψάρευαν όσους ήθελαν πλαστό πιστοποιητικό στις εκκλησίες, πάντα όμως έναντι αμοιβής.

Το κόλπο με τα φιαλίδια

Η φερόμενη ως εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με τα όσα ή ίδια κατέθεσε, χρησιμοποιούσε τις υπολειπόμενες δόσεις στα φιαλίδια του εμβολίου Pfizer για τους εικονικούς εμβολιασμούς.

Κάθε φιαλίδιο διαθέτει έξι δόσεις και στο τέλος της ημέρας εάν δεν χρησιμοποιηθούν, καταστρέφονται καθώς φέρουν ημερομηνία λήξης ολίγων ωρών. Με αυτόν τον τρόπο, ένας αριθμός δόσεων (κάτω των έξι ημερησίως) που θεωρητικά καταστρεφόταν, μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί στη δήλωση εικονικών εμβολιασμών.

«Δεν μπορούν να λέγονται πράγματα χωρίς να τεκμηριώνονται για την άμοιρη εντολέα μου ότι πήρε λεφτά», ανέφερε ο δικηγόρος της 44χρονης.

Η ταρίφα για τους εικονικούς εμβολιασμούς ήταν από 300 έως 600 ευρώ.

«Οι τραπεζικές συναλλαγές που είχα με τους συγγενείς μου ήταν στο πλαίσιο αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ μας καθώς και για έξοδα που αφορούσαν μεταξύ άλλων και το ταφικό μνημείο της μητέρας μας η οποία απεβίωσε», αναφέρει η 44χρπονη.

Η δομή και ο τρόπος λειτουργίας του κυκλώματος ήταν σύνθετος, επαγγελματικός, ψάρευαν κόσμο στις εκκλησίες και ερευνάται και ο ρόλος αστυνομικού.

Πρόκειται για δράση οικογένειας 10 αδερφών, που έστελναν τα χρηματικά ποσά ο ένας στον λογαριασμό του άλλου. Επίσης ερευνάται και η εμπλοκή αστυνομικού που φέρεται να έχει συγγενική σχέση με κεντρικό άτομο του κυκλώματος.