Άτυχος στάθηκε ο  Άντι Ρόμπερτσον, καθώς τραυματίστηκε στον αστράγαλο στον φιλικό αγώνα που έδωσε η Λίβερπουλ κόντρα στην Ατλέτικο Μπιλμπάο το απόγευμα της Κυριακής (8/8), και λίγες μέρες πριν από την έναρξη του αγγλικού πρωταθλήματος. Ο 27χρονος Σκωτσέζος αποχώρησε υποβασταζόμενος από το ιατρικό τιμ, δευτερόλεπτα πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο.

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε πως την Δευτέρα (9/8) ο Ρόμπερτσον θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του. Όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, θα χάσει τον αγώνα της πρεμιέρας της Λίβερπουλ κόντρα στην Νόργουιτς το προσεχές Σάββατο (14/8).

Πιθανός αντικαταστάτης του Ρόμπερτσον, για τον φιλικό αγώνα με την Οσασούνα το βράδυ της Δευτέρας (9/8) είναι ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος δεν έπαιξε στον αγώνα με την Μπιλμπάο, ωστόσο, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από τον Κλοπ ως βασικός για τους Ρεντς.

Το μέγεθος του τραυματισμού του Ρόμπερτσον θα καθορίσει και τις επόμενες κινήσεις του Γιούργκεν Κλοπ, που, εάν ο Ρόμπερτσον τελικά χάσει τον αγώνα της πρεμιέρας, τότε ο Τσιμίκας θα ξεκινήσει στο βασικό σχήμα, πραγματοποιώντας παράλληλα και το φετινό επίσημο ντεμπούτο του με τη Λίβερπουλ.