To EV6 αναβαθμίζει την ηλεκτρική γκάμα της Kia και ετοιμάζει βαλίτσες για την Ευρώπη το ερχόμενο φθινόπωρο, ενώ, προς τα τέλη του έτους θα το δούμε και στην ελληνική αγορά. Το εντυπωσιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, θα κεντρίζει το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών, τόσο με την ηλεκτρική του λειτουργία όσο και με τα πολλαπλά συστήματα συνδεσιμότητας, που θα παρέχει.  Το EV6 της Kia θα φέρει για τον χειρισμό των συστημάτων διαισθητικές λειτουργίες, οπότε, η …απουσία αρκετών μπουτόν, πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Το EV6 βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα E-GMP, η οποία εξασφαλίζει ένα επίπεδο δάπεδο καμπίνας, στοιχείο που  ενισχύει την άνεση του μοντέλου. Ο οδηγός έχει στο οπτικό του πεδίο δύο καμπύλες ευρείες οθόνες υψηλής ευκρίνειας 12,3 ιντσών, με την  κεντρική οθόνη να συνδυάζει τα συστήματα πλοήγησης, ψυχαγωγίας καθώς και τα επιμέρους μενού.

Η είσοδος στο εσωτερικό γίνεται χωρίς κλειδί . «Θέλουμε τα προϊόντα μας να προσφέρουν μια φυσική εμπειρία που βελτιώνει την καθημερινή ζωή των πελατών μας και ο στόχος της μάρκας οι πελάτες μας να βρίσκονται στο επίκεντρο του τι κάνουμε και να επηρεάζουν κάθε απόφαση που λαμβάνουμε», σχολίασε Τζέισον Γιονγ,, Πρόεδρος της Kia Europe. Συνολικά, η Kia θα διαρθρώσει εκ νέου τη γκάμα της με την παρουσίαση 11 νέων ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2026.

Θα υπάρχουν πολλαπλές εκδόσεις, δικίνητες και τετρακίνητες,  με ισχυ από 229 ίππους έως και 585 ίππους και δυνατότητα ταχείας φόρτισης 10-80% σε μόλις 18 λεπτά, ενώ στην περίπτωση της “απλής” δικίνητης έκδοσης με την μπαταρία χωρητικότητας 77,4 kWh, η αυτονομία 100 χλμ. μπορεί να επιτευχθεί έπειτα από φόρτιση διάρκειας μόλις 4,5 λεπτών.