Η Citroen παρουσίασε, χθες, το  ολοκαίνουριο C5 X, ένα μοντέλο που καρπώνεται τα πλεονεκτήματα από τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Από τα σεντάν, τα SUV και τα στέσιον.

Tο C5 X Θα είναι πρωτίστως ένα πρακτικό μοντέλο, , με την καμπίνα του να είναι τοποθετημένη πιο ψηλά, και το ίδιο ισχύει και για τη θέση οδήγησης που παρέχει στον οδηγό καλή περιμετρική ορατότητα, , ενώ, το μεγαλο μεταξόνιο του νέου C5 Χ 2.785 χιλιοστά, φροντίζει ώστε να υπάρχει μεγάλος χώρος για τους εμπρός και τους πίσω επιβάτες . Το μήκος του αυτοκινήτου ορίζεται στα 4.80 μετρα,  και το ύψος στα 1.48 μέτρα.

Για παράδειγμα, ο χώρος αποσκευών με χωρητικότητα 545 λίτρων είναι ιδανικός για τις ανάγκες των οικογενειαρχών, ότι δηλαδή, προσφέρει ένα station wagon.

Άνετο αλλά και πλούσιο εξοπλιστισμένο είναι και το εσωτερικό του που φέρει αρκετές προηγμένες τεχνολογίες που απλοποιούν τη χρήση του αυτοκινήτου. Μεταξύ αυτών η μεγάλη οθόνη τύπου Head Up Display, καθώς και μια σειρά λειτουργιών υποβοήθησης του οδηγού, όπως Highway Driver Assist ή τη νέα διεπαφή ψυχαγωγίας με κεντρική οθόνη αφής 12 ιντσών HD, φυσική αναγνώριση φωνής και προσαρμόσιμη οθόνη με widget ακριβώς όπως σε ένα tablet, βοηθούν τον οδηγό να είναι ακόμα πιο ξεκούραστος.

Το νέο ταμπλό φέρει και μια οθόνη 12 ιντσών, με τεχνολογία αφής που υποστηρίζει το σύστημα infotainment ενώ μέσα στην καμπίνα θα μπορεί κανείς να βρει 4 θύρες USB Type C και σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphone.

Στα νέα του ηλεκτρονικά καλούδια ξεχωρίζει το Extended Head Up Display το σύστημα προβολής των λειτουργιών στο οπτικό πεδίο του οδηγού, εμπρός στο παρμπρίζ,  αλλά και το Citroen Advanced Comfort, η ανάρτηση που προσφέρει υψηλότατα επίπεδα άνεσης.

Το γαλλικό μοντέλο θα προσφέρεται, μεταξύ, άλλων και σε  Plug-in υβριδικές εκδόσεις,  με ισχύ έως 225 ίππους.  Η παλέτα των κινητήριων συνόλων του νέου C5 X θα αποτελείται από κινητήρες βενζίνης και Plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Το Plugin Hybrid, το επαναφορτιζόμενο υβριδικό προσφέρει ισχύ 225 ίππων, αθόρυβη κίνηση και λειτουργίας με μηδενικές εκπομπές CO2, με δυνατότητα οδήγησης πάνω από 50 χλμ. σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία (ZEV), κατάλληλη για την πλειονότητα των καθημερινών διαδρομών των χρηστών, με τελική ταχύτητα ως αμιγώς ηλεκτρικό, 135 χλμ./ώρα.

Το C5 X, αναμένεται να κυκλοφορήσει στη χώρα μας το πρώτο εξάμηνο του 2022.