H BMW iX3 λανσάρεται αυτές τις ημέρες στην ελληνική αγορά, όντας ένα άκρως ενδιαφέρον ηλεκτρικό μοντέλο, που πατάει στην γνώριμη, δημοφιλή συνταγή των μεσαίων SUV. Το νέο βαυαρικό μοντέλο φέρει έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο, συστήματα συνδεσιμότητας και άνεση, όπως και το συμβατικό αδελφάκι του η Χ3

Εξωτερικά, το νέο μοντέλο φέρει μια άκρως σύγχρονη εμφάνιση, με το αμάξωμα του να είναι στις ίδιες διαστάσεις με την Χ3. 

Η BMW  iX3 διαθέτει για την κίνηση της έναν ηλεκτροκινητήρα 286 ίππων με την εξαιρετική ροπή των 400 Nm που κινεί αποκλειστικά τους πίσω τροχούς. Σε επιδόσεις, από στάση τα 100 χλμ./ώρα επιτυγχάνοντα ισε 6,8 δλ, ενώ, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα.

Σε αυτονομία το νέο μοντέλο, που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά, μπορεί να καλύψει μετά από μια πλήρη φόρτιση πάνω από 460 χλμ, όμως, θα μπορεί να πιάνει τα 571 χλμ. όταν κινείται σε αστικές διαδρομές.

Ο  χρόνος φόρτισης σε ταχυφορτιστή 150 kW διαρκεί 36 λεπτά, για να φτάσει η μπαταρία από το 0 στο 80%, ενώ σε απλή οικιακή πρίζα απαιτούνται 7,5 ώρες. Σύμφωνα με την BMW, 10 λεπτά φόρτισης ισοδυναμούν με 100 χλμ. αυτονομίας.  Αρωγός της ηλεκτροκίνησης, ο ηλεκτροκινητήρας των  Σε κατανάλωση, το βαυαρικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο καταναλώνει 18,6 έως και 19,5 kW/100 χλμΤο ενεργειακό αποτύπωμα CO2 της iX3 είναι κατά 30 έως 63% χαμηλότερο σε σχέση με μία X3 xDrive 20d.

Στο εσωτερικό του , το νέο μοντέλο βρίθει σε συστήματα συνδεσιμότητας, με τα ψηφιακά ταμπλό και ξεχωρίζει το ψηφιακό κλειδί, ο έξυπνος προσωπικός βοηθός, ο προηγμένος έλεγχος μέσω φωνητικών εντολών και χειρονομιών κ.α. Σε άνεση οι χώροι για τους επιβάτες είναι αρκούντως ικανοποιητικοί, ενώ, ο διαθέσιμος χώρος αποσκευών ορίζεται στα 510 λίτρα, χωρίς θυσίες στην χωρητικότητα, μιας και η μπαταρία των 80 kWh έχει τοποθετηθεί στο πάτωμα.

Η τιμή της αρχικής έκδοσης Inspiring της iX3 ορίζεται από την ελληνική αντιπροσωπεία στα 64.200 ευρώ, ενώ η ακόμα πλουσιότερη Impressive ανέρχεται στα 70.810 ευρώ. Συγκριτικά, με την ντίζελ εκδοχή της BMW X3 20d xDrive με μικρότερη ιπποδύναμη αλλά τετρακίνητη και για το ίδιο επίπεδο εξοπλισμού Inspiring τιμάται στα 75.659 ευρώ.