Ένα περιστατικό αστυνομικής βίας που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του σημερινού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια με χημικά και ξύλο μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο – ντοκουμέντο του GrTimes.gr, την ώρα που τα επεισόδια ήταν σε πλήρη εξέλιξη, αστυνομικός των ΜΑΤ φαίνεται να χτυπά βίαια με τον αγκώνα του έναν άνδρα στο πρόσωπο, ένας συνάδελφός του να τον κλωτσά ενώ ένας τρίτος αστυνομικός χτυπά με το γκλοπ ένα ακόμα άτομο που βρίσκεται στο ίδιο μέρος.

Το περιστατικό σημειώθηκε επί της οδού Ολύμπου, μπροστά στα μάτια περαστικών που κοιτούσαν έντρομοι ενώ στη συνέχεια, όπως μπορείτε να δείτε, οι αστυνομικοί των ΜΑΤ αποχωρούν χωρίς να φαίνεται πως κινείται κάποια διαδικασία σύλληψης ή προσαγωγής των ατόμων.

Ο άνδρας που δέχθηκε τα χτυπήματα των αστυνομικών απλά κάθεται στο έδαφος και πιάνει ζαλισμένος το κεφάλι του.

Σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – Μια προσαγωγή

Στην προσαγωγή ενός ατόμου προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες κατά τα επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η ένταση ξεκίνησε νωρίτερα όταν η πορεία έφτασε στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και συνεχίστηκε στην πλατεία Αριστοτέλους.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ χρησιμοποίησαν χημικά και κρότου λάμψης για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους, ενώ υπήρξαν αψιμαχίες σώμα με σώμα μεταξύ των αστυνομικών και μερίδας των διαδηλωτών.

Σημειώνεται πως η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης ενώ δεκάδες άτομα διέφυγαν στα στενά γύρω από το ΥΜΑΘ.