Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Νίκος Καπραβέλος διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη κρίσιμη σύσκεψη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τη λήψη νέων μέτρων στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χαλάρωση που επήλθε μετά τις γιορτές δεν έγινε με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και με τη βοήθεια ενός εθνικού συστήματος Υγείας που έχει τα «όπλα» στα χέρια του. Δεν είχαμε εμβόλια, δεν είχαμε περίθαλψη, δεν μπορούσαμε να απομονώσουμε τα κρούσματα. Και να ξέρετε αυτό το κλείσε-άνοιξε είναι ολέθριο για την υγεία».

Ο ίδιος κρούει καμπανάκι για… τέταρτο κύμα πανδημίας, περίπου τον Οκτώβριο – Νοέμβριο, ενώ υποστηρίζει πως «την προηγούμενη βδομάδα έγινε σύσκεψη και ζητήσαμε αυστηροποίηση όχι των μέτρων, αλλά λήψη νέων μέτρων» για τη Θεσσαλονίκη.

Πριν φτάσουμε σε ένα γενικό lockdown, τονίζει, ας πάρουμε πιο γενναία και πιο θαρραλέα μέτρα εκεί που μπορούμε να αναπληρώσουμε. «Εάν η ορμή του κύματος είναι πολύ μεγάλη, να ξέρετε ότι κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να ανταποκριθεί».

Δείτε όσα είπε στο MEGA