Τηλεφωνική επικοινωνία, με πρωτοβουλία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, David Graham, είχε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο CEO της World Sailing θέλησε να συζητήσει με τον υφυπουργό Αθλητισμού τα όσα συμβαίνουν αναφορικά με τα φαινόμενα σεξουαλικής, αλλά και κάθε άλλου είδους βίας, καθώς και κατάχρησης εξουσίας, τα οποία καταγγέλλονται για την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Ο κ. Graham ενημέρωσε τον Λευτέρη Αυγενάκη και σχολίασε μαζί του το περιεχόμενο αναλυτικής επιστολής ολυμπιονικών και πρωταθλητών μας, που ετέθη υπόψη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας χθες βράδυ και ζητά την άμεση παρέμβασή της.

Εξέφρασε την ανησυχία και την απογοήτευσή του για τα καταγγελλόμενα και αναφέρθηκε στην ανάγκη στενής συνεργασίας με την κυβέρνηση και την αθλητική κοινότητα της χώρας μας, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση στην ελληνική ιστιοπλοΐα.

Τόνισε, μάλιστα, ότι εντός των επόμενων ημερών θα συνεδριάσει το ΔΣ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, για να εξετάσει τα καταστατικά περιθώριά τους και τις άμεσες ενέργειές τους.