Φως στην μυστηριώδη υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της 34χρονης γυναίκας με καυστικό υγρό αναμένεται να ρίξει η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας ευελπιστούν ότι από την εξέταση των κλήσεων από και προς το κινητό του θύματος θα λάβουν κρίσιμες απαντήσεις στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τους δράστες της φρικτής επίθεσης.

Την Παρασκευή η 34χρονη Ιωάννα υποβλήθηκε σε τρίωρο χειρουργείο, για την αφαίρεση του καμένου δέρματος από το πρόσωπο. Η κατάσταση της υγείας της σε συνδυασμό με το χειρουργείο δεν επέτρεψαν στους αστυνομικούς να την επισκεφθούν στο Θριάσιο για κατάθεση, όμως μίλησαν για λίγο μαζί της τηλεφωνικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 34χρονη δεν έδωσε κάποιο σημαντικό στοιχείο ακόμη, λέγοντας πως δεν γνώριζε το πρόσωπο που της επιτέθηκε, αναφέροντας ότι δεν κατανοεί ποιος και γιατί ήθελε να της κάνει τόσο μεγάλο κακό.

Οι αστυνομικοί  σύμφωνα με πληροφορίες θεωρούν πως το κίνητρο είναι προσωπικό, ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχει και συνεργός, ο οποίος λειτουργεί ως ο ηθικός αυτουργός.

Οι αστυνομικοί επικεντρώνουν τις έρευνες σε μαρτυρίες και στο υλικό από τις κάμερες στην περιοχή της επίθεσης, αλλά και στο κινητό της 34χρονης, εκτιμώντας ότι μπορεί τα ίχνη του δράστη να βρεθούν μέσα από τις επαφές και τις επικοινωνίες της κοπέλας.

Ανθρωποκυνηγητό για τις δύο γυναίκες

Δύο γυναίκες -εκ των οποίων η μία αλλοδαπή- θεωρούνται από την ΕΛ.ΑΣ ως αρχικά ύποπτες για την αποτρόπαια επίθεση με καυστικό υγρό εναντίον της 34χρονης ιδιωτικής υπαλλήλου που σημειώθηκε προ τεσσάρων ημερών στην λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Βήματος», οι υποψίες για τις δύο γυναίκες έχουν δημιουργηθεί από τις πρώτες καταθέσεις που έχουν λάβει οι αξιωματικοί της Αστυνομίας από τις οποίες προέκυψαν δύο ζητήματα πιθανής τριβής (σ.σ. το ένα πολύ παλαιότερο) σε προσωπικές σχέσεις της άτυχης 34χρονης. Χωρίς όμως να υπάρχουν πλήρεις αποσαφηνίσεις και για το τωρινό συμβάν.

Σε μία περίπτωση, οι πληροφορίες προέκυψαν από την κατάθεση φιλικού της προσώπου που προσπάθησε να εξηγήσει μικροεπεισόδιο που φέρεται να υπήρξε με την 34χρονη λίγα 24ωρα πριν την επίθεση εναντίον της.

Για αυτόν τον λόγο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη η επίσημη κατάθεση που θα δώσει σε κλιμάκιο αστυνομιών -μέχρι την επόμενη Δευτέρα- το θύμα της επίθεσης, ώστε να δώσει σαφή κατεύθυνση στις έρευνες των αστυνομικών.

Η άτυχη γυναίκα έως τώρα φέρεται να μην αναγνωρίζει ποια είναι η μαυροφορεμένη δράστις (σ.σ. δεν είναι 100% σίγουρη ότι είναι γυναίκα), ενώ αρνείται πως είχε οποιαδήποτε προσωπική διένεξη κι εκκρεμότητα. Στη διάρκεια αυτής της κατάθεσης πάντως αναμένεται να υποβληθούν συγκεκριμένες ερωτήσεις από τους αστυνομικούς για πρόσωπα και συμβάντα που έχουν πληροφορηθεί από άλλες καταθέσεις.

Η εν λόγω διαδικασία αναβλήθηκε χθες λόγω της κρίσιμης χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε η ιδιωτική υπάλληλος, με τις αγωνιώδεις προσπάθειες των ιατρών να περιορίσουν την έκταση των τραυμάτων και των ζημιών που έχουν προκληθεί στο πρόσωπο και στο σώμα της.

«Καραδοκούσε στα σκαλιά»

Οι αστυνομικοί έχουν οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα που έριξε το καυστικό υγρό καραδοκούσε στα σκαλιά που οδηγούσαν στο υπόγειο του κτιρίου (σ.σ. όπου δεν υπήρχε πάντως διέξοδο) κι έφυγε κρατώντας το άδειο δοχείο για να μην αφήσει περαιτέρω ίχνη. Ωστόσο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ αμφισβητούν πληροφορίες ότι η δραστις φώναξε στο θύμα της φρικιαστικής επίθεσης οτιδήποτε, όπως έχει ήδη αναφερθεί.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν κρίσιμη την απάντηση στα ερωτήματα γιατί η επίθεση υπήρξε στην εταιρεία που εργαζόταν η 34χρονη όπου υπήρχαν κι άλλα άτομα, πως η δραστιδα ήξερε τον χρόνο άφιξης της άτυχης γυναίκας και πως ακριβώς έφθασε κι αναχώρησε η «μαυροφορεμένη» γυναίκα . Εκτιμώντας ότι αυτό έγινε από «τυφλό» σημείο που δεν καλύπτουν οι κάμερες γύρω καταστημάτων.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές δύο μαυροφορεμένες γυναίκες που φάνηκαν σε δημοσιοποιημένο βίντεο από γειτονική κάμερα να κινούνται στο σημείο της επίθεσης, έχουν αναγνωρισθεί και δεν έχουν σχέση με την ρίψη του καυστικού υγρού εναντίον της ιδιωτικής υπαλλήλου. Η ΕΛ.ΑΣ ακόμη ερευνά και μικρή περιστασιακή απασχόληση που είχε η 34χρονη σε κατάστημα τροφίμων (ΣΣ δούλευε ως ταμίας) .

«Δεν είχε διαφορές με κανέναν»

Το πρωί μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο δικηγόρος της 34χρονης, Απόστολος Λύτρας.

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα η άτυχη κοπέλα δε φαίνεται να είχε διαφορές με κανέναν, κάτι που καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το έργο της ΕΛ.ΑΣ. στον εντοπισμό του δράστη.

Η ίδια εκτιμά ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα χωρίς να μπορεί να θυμηθεί λεπτομέρειες από την επίθεση, αλλά ούτε και το πρόσωπο αυτής που της επιτέθηκε. Γι’ αυτό που είναι σίγουρη είναι το γεγονός πως γνώριζε πολύ καλά το χώρο αλλά και την ώρα προσέλευσης του θύματος.

Κατά συνέπεια, η ΕΛ.ΑΣ. συμπεραίνει ότι το σχέδιο ήταν προσχεδιασμένο.

Πλέον η 34χρονη θα χρειαστεί πάνω από 30 επεμβάσεις, ενώ ήδη έχει χάσει το ένα της μάτι. «Πρόκειται για ένα βασανιστήριο εφ’ όρου ζωής», δήλωσε ο κ. Λύτρας και εξέφρασε την άποψη ότι θα εντοπιστεί η δράστης.

Ακόμα, υποστήριξε πως με βάση τον ποινικό κώδικα, η δράστης θα κατηγορηθεί για βαριά σκοπούμενη βλάβη μέχρι δέκα χρόνια, από τα οποία θα εκτίσει τα τέσσερα. «Στην προκειμένη περίπτωση θα μπορούσε να ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, καθώς εάν η 34χρονη είχε καταπιεί σταγόνες από το τοξικό υγρό θα μπορούσε να έχει καταλήξει», τόνισε ο κ. Λύτρας.

Συγκλονίζουν οι δικοί της

Ο πατέρας και ο αδερφός της νεαρής γυναίκας που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

«Σταθερή είναι η κατάσταση. Δεν υπάρχει κάτι νεότερο» είπε ο αδερφός της, ενώ τόνισε πως η αδερφή του δεν ξέρει ποιος μπορεί να το έχει κάνει. «Έχω αρχίσει και λυγίζω και δεν μπορώ αυτή την κατάσταση» συνέχισε και συμπλήρωσε πως η γυναίκα δεν έχει θυμηθεί κάτι παραπάνω.

«Έχω δώσει την κατάθεσή μου και τώρα πάω να μπω μέσα να την δω λίγο» συνεχίζει ο άνδρας, ενώ ο πατέρας της γυναίκας σημείωσε πως: «Κάπως βλέπει λίγο θολά. Φαντάσου τι σόι κάψιμο έχει κάνει… Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Η δουλειά ήταν να μην γίνει καθόλου. Ήταν ένα αστραπιαίο πράγμα, κλάσματα δευτερολέπτων. Κάνει κουράγιο αλλά τι κουράγιο να κάνει».

Η θεία της, φανερά συγκινημένη, δεν μπορεί να πιστέψει τι συνέβη στην ανιψιά της. «Ποιος της το έκανε αυτό; Όσο και να τη μισούσανε, δεν έπρεπε να κάνουν τέτοιο κακό» είπε, ενώ πρόσθεσε πως ο ένοχος πρέπει να πληρωθεί με το ίδιο νόμισμα.