Συνεχίζει να τσεκάρει τα αντανακλαστικά, την αποτελεσματικότητα και τους χρόνους αντίδρασης των τμημάτων ετοιμοτήτων σε ακριτικές μονάδες ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, καθώς την Κυριακή πραγματοποίησε ακόμη μία επίσκεψη στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο δηλαδή στην Περιοχή Ευθύνης της 88 Στρατιωτικής Διοίκησης (88 ΣΔΙ «ΛΗΜΝΟΣ»).

Οι έφοδοι της ηγεσίας του ΓΕΣ είναι συνεχείς αλλά βέβαια μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά η παρουσία της στα ακριτικά νησιά αποκτά άλλη σημασία.

Ο κ.Καμπάς συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»), Αντιστράτηγο Γεώργιο Δημητρόπουλο μετέβη στο Στρατηγείο της 88 ΣΔΙ όπου ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες και στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Επιτηρητικά Φυλάκια «ΠΛΑΚΑΣ» και «ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ».

Εκεί – όπως ανακοίνωσε το ΓΕΣ – έλεγξε τα τμήματα ετοιμοτήτων διαπιστώνοντας το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, την άρτια γνώση των καθηκόντων τους, την συνεχή ετοιμότητα, καθώς και το υψηλό ηθικό τους.

Παράλληλα ο Αρχηγός ΓΕΣ παρακολούθησε Διαγωνιστική βολή τυφεκίου G3A3 – A4 από Εθνοφύλακες του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Λήμνου, όπου διαπίστωσε την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα τους.