«Το δικαίωμα στην ασφάλεια είναι κοινωνικό αίτημα και θεμέλιο της δημοκρατίας, δεν έχει αριστερό ή δεξιό πρόσημο». Αυτό τονίζει ο Βασίλης Κικίλιας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο in.gr. Δίνοντας το στίγμα της διακυβέρνησης Μητσοτάκης, ο υποψήφιος της Α’ Αθήνας με τη ΝΔ επισημαίνει τι θα κάνει η ΝΔ με το νέο Ποινικό Κώδικα, μετά και τις εξελίξεις με τους τρομοκράτες της «17 Ν»: Το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, εφόσον πάρει εντολή από τον λαό, θα περιλαμβάνει αλλαγές σε όλα τα άρθρα του Ποινικό Κώδικα που αφορούν θέματα βαριάς εγκληματικότητας.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Η ΝΔ είναι μπροστά σε μια μεγάλη νίκη, κι ενδεχομένως αυτοδυναμία. Τι σας φοβίζει λίγα 24ωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες;

Μετά από 4 χρόνια οι Έλληνες πολίτες έχουμε τη δυνατότητα να εκφραστούμε για όσα ζήσαμε και για όσα προσδοκούμε. Καλώ όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Πάμε δυνατά, με αισιοδοξία, και πίστη, στις εκλογές της Κυριακής για μια ισχυρή ανάπτυξη, σε μια αυτοδύναμη Ελλάδα.

Κάθε αλλαγή γεννάει την ελπίδα για κάτι καλύτερο. Είμαστε εδώ, εάν το επιλέξει ο λαός, για να ανορθώσουμε την Ελλάδα, να την ξανακάνουμε φωτεινή και περήφανη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ως το κόμμα της ανατροπής και καταλήγει άσχημα. Τι πιστεύετε ότι έκανε λάθος ο Αλέξης Τσίπρας;

Να το συνδέσω με την προηγούμενη ερώτησή σας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που προσπαθεί να εκφοβίσει τον κόσμο, λέγοντας πως μια πιθανή νίκη της ΝΔ θα φέρει την Ελλάδα στο αδιέξοδο. Οι πολίτες όμως ξέρουν καλά τι έχουν περάσει από την απερχόμενη κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φτωχοποίησε τη μεσαία τάξη και έκανε πολιτική σημαία του την αναδιανομή της φτώχειας και της μιζέριας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παράτησε στην ανομία και την ανασφάλεια της γειτονιές της Αθήνας και όλης της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε κόντρα στη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και επέβαλε τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Τσίπρας υφάρπαξε τη ψήφο των πολιτών το 2015, λέγοντας ανέξοδα ψέματα και προκαλώντας τεράστια ζημιά στην χώρα.

Το «κόμμα της ανατροπής», το μόνο που κατάφερε ήταν να ανατρέψει την κανονικότητα των πολιτών. Διέλυσε συνειδητά τη μεσαία τάξη.

Για αυτό και είναι χειρότερος και από το παλιό.

Η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ ήταν ήρεμη, χωρίς πολλές υποσχέσεις, χωρίς εξάρσεις, με το βλέμμα στο μέλλον. Να περιμένουμε ότι οι αλήθειες θα παραμείνουν αλήθειες και την επόμενη ημέρα των εκλογών;

Σε αυτές τις εκλογές είμαστε αποφασισμένοι να αποκαταστήσουμε τη σχέση πολιτών-πολιτικών που έχει διαρραγεί τα χρόνια της κρίσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί αυτόν ακριβώς το δρόμο. Δεσμεύεται για συγκεκριμένα μέτρα, χωρίς επικοινωνιακές πομφόλυγες και όσοι έχουμε συνεργαστεί στενά μαζί του, ξέρουμε ότι “λέει 5 για να κάνει 10”.

Όπου επικράτησαν οι ιδέες που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία, η οικονομία αναπτύχθηκε, οι λαοί ευημερούν και η ελπίδα επέστρεψε.

Γι’ αυτό εμείς είμαστε το καινούργιο και ελπιδοφόρο.

Πολλοί λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την τελευταία ευκαιρία για να κάνει τις τομές που χρειάζεται χώρα. Που πιστεύετε ότι πρέπει να εστιάσει;

1.     Πάση θυσία μείωση της φορολογίας, ώστε οι Έλληνες να ανακουφιστούν.

2.     Επενδύσεις για νέες θέσεις εργασίας, κυρίως για τη νέα γενιά.

3.     Τάξη και ασφάλεια στις γειτονιές μας.

4.     Σύγχρονος πατριωτισμός, με ολοκληρωμένη στρατηγική στην άμυνα και την εξωτερική πολιτική, που θα διέπεται από αποφασιστικότητα, ρεαλισμό και στιβαρότητα.

Ως πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, γνωρίζετε τα θέματα ασφάλειας. Τι πρέπει να αλλάξει πιστεύετε ώστε και στον πολίτη να εμπεδωθεί αυτό το αίσθημα ασφάλειας και να μη γίνει η χώρα αστυνομοκρατούμενη;

Είχα την τύχη και την τιμή να υπηρετήσω, μαζί με τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ξέρω από πρώτο χέρι ότι, όταν αφήνονται, κάνουν άριστα τη δουλειά τους.

Τα πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν την χαώδη διαφορά στην δημόσια τάξη και την ασφάλεια μεταξύ του 2014 και των τεσσάρων χρόνων ΣΥΡΙΖΑ. Από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι Αθηναίοι και όλοι οι Έλληνες θα δουν: Mηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ -που καταργήθηκαν ή απαξιώθηκαν- να περιπολούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης, με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης.

Μικτές ομάδες όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ σε καθημερινές περιπολίες.

Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε περισσότερους από 2500 καταδικασθέντες για κακουργήματα, όπως και την δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας. Αλλαγή του νόμου για το άσυλο στα Πανεπιστήμια, ώστε να μην αποτελεί άσυλο των κάθε λογής εγκληματιών και παρανόμων.

Το δικαίωμα στην ασφάλεια είναι κοινωνικό αίτημα και θεμέλιο της δημοκρατίας, δεν έχει αριστερό ή δεξιό πρόσημο.

Ο ποινικός κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ αποφυλακίζει εκατοντάδες με βαριά αδικήματα, ακόμη και για υποθέσεις τρομοκρατίας. Τι σκέφτεστε να κάνετε;

Το τελευταίο νομοθέτημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο νέος Ποινικός Κώδικας. Θυμίζω σημειολογικά, ότι το πρώτο νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή το 2015, ήταν ο περίφημος νόμος Παρασκευόπουλου, με τις γνωστές επώδυνες συνέπειές του. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόσχημα την ανάγκη εκσυγχρονισμού του ποινικού κώδικα μειώνει τις ποινές των τρομοκρατών και κάνει πλημμέλημα την κατοχή βομβών και εκρηκτικών υλών, διατηρώντας ως κακούργημα μόνο τη χρήση τους. Όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, εφόσον πάρει εντολή από τον λαό, θα περιλαμβάνει αλλαγές σε όλα τα άρθρα του Ποινικό Κώδικα που αφορούν θέματα βαριάς εγκληματικότητας.