Το σκηνικό ήταν άψογα στημένο, ώστε να αρμόζει σε έναν σουπερστάρ. Και όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ο σουπερστάρ βγαίνει τελευταίος στη σκηνή. Πριν από μερικές ημέρες, το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), πραγματοποίησε τη μεγάλη προεκλογική του συγκέντρωση στην Αγκυρα εν όψει των τοπικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα στην Τουρκία.

Ηταν μια κοινή συγκέντρωση του ΑΚΡ με το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, το κόμμα-απόγονο των «Γκρίζων Λύκων». Τα δύο κόμματα κατεβαίνουν στις εκλογές με κοινούς υποψηφίους, συνεχίζοντας την αγαστή συνεργασία των τελευταίων ετών.

Πρώτος στη σκηνή ανέβηκε ο Μεχμέτ Οζασεκί, ο υποψήφιος δήμαρχος των ΑΚΡ και ΜΗΡ για την Αγκυρα. Ακολούθησε ο κ. Μπαχτσελί. Τελευταίος εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το τραγούδι που συνόδευσε την εμφάνισή του στη σκηνή μιλούσε για την αγάπη και τον έρωτα και ο κ. Ερντογάν δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να το τραγουδήσει μαζί με το ενθουσιασμένο πλήθος και αργότερα να ανοίξει και διάλογο μαζί του, «οργώνοντας» κυριολεκτικά την εξέδρα.

Πόση σημασία μπορεί να έχουν αυτές οι δημοτικές εκλογές για τον κ. Ερντογάν, ο οποίος, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, έχει επικρατήσει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στη γειτονική χώρα τα τελευταία 17 χρόνια; Οσο κι αν ηχεί παράξενα, η σημασία του αποτελέσματος είναι πολύ μεγάλη, σε μια περίοδο που ο τούρκος πρόεδρος επιδιώκει την πλήρη εμπέδωση του νέου προεδρικού πολιτεύματος σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον ρευστό και αβέβαιο, αλλά και με μια οικονομία ασταθή.

Το Βήμα της Κυριακής αναλύει:

Τι έχει οδηγήσει την πόλωση στα ύψη στη γείτονα

Η σημασία των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία

Πώς ο Ερντογάν κινδυνεύει να χάσει Αγκυρα και Κωνσταντινούπολη στις προσεχείς εκλογές

Τα προβλήματα στην οικονομία

Η ένταση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ και οι γέφυρες με τη Ρωσία

Αγκυρα – Ουάσινγκτον – Μόσχα: Το νέο «τρίγωνο του διαβόλου» και πώς θα καθορίσει το μέλλον της Τουρκίας

Η κομβική ψήφος των Κούρδων

Η σύγκρουση για τους S-400 και τα F-35

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο του Αγγελου Αλ. Αθανασόπουλου στο «Βήμα της Κυριακής»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από