Το μυστήριο με τον τραυματισμό του Λιονέλ Μέσι συνεχίζεται. Ο σουπερστάρ της Μπαρτσελόνα δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί ούτε εναντίον της Βαλένθια αναβάλλοντας για μία ακόμα φορά το ντεμπούτο του στο φετινό πρωτάθλημα. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι απών και από την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ντόρτμουντ, στο Βέστφαλεν την Τρίτη.

Ο Μέσι τραυματίστηκε στην πρώτη του προπόνηση στην προετοιμασία τον Αύγουστο και δεν ακολούθησε την Μπαρτσελόνα στην τουρνέ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτοτε αναβάλλεται συνεχώς η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση.  

Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει στον αγώνα με την Οσασούνα, αλλά την προηγούμενη του ματς δεν αισθανόταν καλά στο πόδι του και απέφυγε να πάρει ρίσκο. Δημοσιεύματα ανέφεραν τότε πως ο τραυματισμός του Μέσι στο πόδι υποτροπίασε και θα καθυστερήσει η επιστροφή του στα γήπεδα για τουλάχιστον έναν ακόμα μήνα.

Πηγή της Μπαρτσελόνα ανέφερε στο ESPN πως υπάρχει ανησυχία για τη φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Μέσι. Ο Αργεντινός εξακολουθεί να προπονείται μόνος του αλλά χθες έκανε μερικές ασκήσεις με την μπάλα.

Ο τελευταίος επίσημος αγώνας του Μέσι ήταν τον Ιούλιο, όταν αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τη Χιλή για την τρίτη θέση του Κόπα Αμέρικα.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα για την Μπάρτσα. Ο Λουίς Σουάρες επιστρέφει στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τη Βαλένθια και θα αγωνιστεί δίδυμο με τον Γκριεζμάν στην καταλανική επίθεση.