Η επιχείρηση της Δίωξης για την κοκαΐνη στο λιμάνι του Πειραιά θυμίζει ταινία του Χόλυγουντ, καθώς έγινε με τη συνδρομή μυστικού αστυνομικού που κατάφερε να εισχωρήσει στο κύκλωμα και να οδηγήσει στην εξάρθρωσή του.

Ο μυστικός αστυνομικός της Δίωξης δεν κατάφερε μόνο να διεισδύσει μέσα στο κύκλωμα, αλλά και ουσιαστικά να το ξεσκεπάσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που έκανε ήταν να πείσει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ότι έχει την δυνατότητα να βγάλει τα ναρκωτικά από το λιμάνι και να τα μεταφέρει σε ασφαλή χώρο, από όπου θα μπορούσαν να τα παραλάβουν.

Έτσι, λοιπόν το πρωί της 22ης Μαΐου οδήγησε τους κατηγορούμενους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Πειραιά, προκειμένου να ελέγξουν τα ναρκωτικά και να τα παραλάβουν.

Κέρδη εκατομμυρίων

Το κοντέινερ πλοίου στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, με τις κατεψυγμένες γαρίδες έκρυβε κέρδη πολλών εκατομμυρίων… 210 κιλά κοκαΐνης επιμελώς τοποθετημένα σε νάιλον συσκευασίες με την ετικέτα «Sparta».

Τα εκτιμώμενα κέρδη για τα μέλη του κυκλώματος, που διακινούσε κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική, περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ κι αυτά προ επεξεργασίας.

Έξι υπηρεσίες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις αμερικανικές Αρχές προχώρησαν στην συντονισμένη επιχείρηση. Αφού εντόπισαν το παράνομο φορτίο προχώρησαν σε 4 συλλήψεις, δύο Ελλήνων και δύο αλλοδαπών με καταγωγή από την Αλβανία με πλούσιο μητρώο.

Το προφίλ του Έλληνα «Πάμπλο»

Ένας από τους συλληφθέντες είναι ο Έλληνας «Πάμπλο», ο οποίος είχε μπει στο στόχαστρο και των Αμερικανικών Διωκτικών Αρχών ήδη το 2011, καθώς είχε κάνει συναντήσεις σε Ευρώπη και Κεντρική Αμερική με «εκπρόσωπο» της FARC για προμήθεια όπλων. Στόχος ήταν οι αμερικανικές δυνάμεις στην Κολομβία και ως αντάλλαγμα θα λάμβανε κοκαΐνη και μετρητά.

Ο 48χρονος επιχειρηματίας από την Αλβανία κυκλοφορούσε με τρία διαφορετικά ονόματα. Δραστηριοποιείται με εταιρεία με τουριστικά λεωφορεία και πολυτελή Ι.Χ., ενώ έχει συλληφθεί ξανά σε Ελλάδα και Τουρκία για ναρκωτικά και για τα χάπια captagon.

Εντοπίστηκε και δεύτερο φορτίο με κοκαΐνη στο λιμάνι

Οι έρευνες όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Δεύτερο κοντέινερ με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης εντόπισαν μέσα σε δύο ημέρες  οι Αρχές στο λιμάνι του Πειραιά, για το οποίο έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί δεν συνδέουν τις δύο υποθέσεις.