Μήνυμα για τη μαύρη επέτειο της κατάλυσης της δημοκρατίας που συντελέστηκε σαν σήμερα το 1967 από τη δικτατορία των συνταγματαρχών έστειλε από τη Νάξο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης.

Στη δήλωση που πραγματοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στον Μανώλη Γλέζο, που ο τόπος καταγωγής του ήταν από τον Απείρανθο Νάξου. «Το νησί του τελευταίου παρτιζάνου της Ευρώπης του Μανώλη Γλέζου», όπως ανέφερε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποιεί από το πρωί του Σαββάτου περιοδεία σε νησιά του Αιγαίου.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

«Κύθνος, Σύρος, Πάρος, Νάξος. Τέταρτη στάση σε αυτό το νησί, το νησί του τελευταίου παρτιζάνου της Ευρώπης του Μανώλη Γλέζου.

57 χρόνια ακριβώς από το πραξικόπημα της χούντας, το πραξικόπημα που άνοιξε βαθιές πληγές στην κοινωνία μας, ξερονήσια και φυλακές.

Τιμούμε τους αγώνες του Μανώλη Γλέζου για δημοκρατία και ελευθερία.

Βαθιά ψυχή, βαθιά υπόκλιση στη δημοκρατία, την ελευθερία, τους αγώνες της Αριστεράς».

Δείτε βίντεο με τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

ΣΥΡΙΖΑ για 21η Απριλίου: Αδιαπραγμάτευτες έννοιες η Δημοκρατία, η Ελευθερία, το Κράτος Δικαίου

Νωρίτερα, ανακοίνωση για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογραμμίζοντας πως «οφείλουμε να θυμόμαστε πως έννοιες όπως η Δημοκρατία, η Ελευθερία, το Κράτος Δικαίου είναι αδιαπραγμάτευτες».

Όπως τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «την 21η Απριλίου 1967 η Ελλάδα μπήκε στον γύψο από μια ομάδα επίορκων συνταγματαρχών και τους υποστηρικτές τους εντός και εκτός συνόρων».

Ακολούθως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε πως «η κατάλυση της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν υπήρξε στιγμιαίο γεγονός, αλλά αποτέλεσμα δεκαετιών μίσους, διώξεων, αυταρχισμού και βίας κατά την περίοδο της καχεκτικής δημοκρατίας που κληροδότησε ο εμφύλιος πόλεμος».

Καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι «φέτος όπως και κάθε 21η Απριλίου οφείλουμε να θυμόμαστε πως έννοιες όπως η Δημοκρατία, η Ελευθερία, το Κράτος Δικαίου είναι αδιαπραγμάτευτες και συνιστούν κατακτήσεις που είναι επιβεβλημένο να υπερασπιζόμαστε καθημερινά απέναντι σε όσους επιχειρούν να τις περιορίσουν».