Όλη η Αυστραλία ψάχνει τη Σαμάνθα Μέρφι. Η 51χρονη πρώην γυμνάστρια αεροβικής και μητέρα τριών παιδιών έφυγε στις 4 Φεβρουαρίου από το σπίτι της για να πάει για τρέξιμο και έκτοτε τα ίχνη της αγνοούνται.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε ένα μαύρο κολάν και μία καφέ μπλούζα και καταγράφηκε από τις κάμερες να ξεκινά τη γυμναστική της έξω το σπίτι της στο Μπαλαράτ. Τα δεδομένα από τις ηλεκτρονικές της συσκευές της έδειξαν ότι κάτι συνέβη αφού είχε τρέξει σχεδόν 30 λεπτά και βρισκόταν περίπου 7 χιλιόμετρα μακριά.

Η γυναίκα εδώ και ένα μήνα αγνοείται, με τις Αρχές να «χτενίζουν» την περιοχή για στοιχεία, ενώ μετά και τη σύλληψη ενός 22χρονου, όλα δείχνουν πως πρόκειται για δολοφονία.

Η σορός της ακόμη δεν έχει εντοπιστεί, αλλά ούτε και το τηλέφωνο και το ρολόι που είχε μαζί της όταν εξαφανίστηκε.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για φόνο

Η αστυνομία της Βικτώριας ανακοίνωσε χθες (7/3) ότι συνέλαβε τον 22χρονο γιο ενός πρώην παίκτη του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Αυστραλίας, χωρίς να δώσει πρόσθετες λεπτομέρειες, ενώ ο επικεφαλής δήλωσε πως ο θάνατος της γυναίκας προκλήθηκε από σκόπιμη επίθεση στο Mount Clear, μια αγροτική προαστιακή περιοχή μερικά χιλιόμετρα μακριά από εκεί που έμενε.

«Δεν πρόκειται να υπεισέλθω στις λεπτομέρειες, στο κίνητρο ή σε οποιαδήποτε από αυτές τις περαιτέρω λεπτομέρειες σε σχέση με το τι συνέβη ή δεν συνέβη όταν φέρεται να σκοτώθηκε», ξεκαθάρισε ο Σέιν Πάτον και τόνισε ότι «ο 22χρονος κατηγορείται για δολοφονία, η οποία, σύμφωνα με τον ορισμό της, σημαίνει ότι πρόκειται για πράξη εκ προθέσεως».

Όπως επισημαίνει ο Independent, ο κατηγορούμενος δεν είναι γνωστός στην οικογένεια και δεν φαίνεται να αναζητείται κανένας άλλος σε σχέση με την εξαφάνισή της.

Ο ίδιος μάλιστα, παραμένει ακλόνητος και κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό σχετικά με την τοποθεσία που έχει κρύψει τη σορό της Σαμάνθα.

Οι αστυνομικοί όμως δηλώνουν ότι θα κάνουν «τα πάντα» για να την βρουν, προκειμένου να κλείσει η υπόθεση για την οικογένειά της.

Ο Μάικλ Μέρφι, σύζυγος της 51χρονης, εξέφρασε στους δημοσιογράφους την ανακούφισή του για τη σύλληψη του 22χρονου και η μεγαλύτερη κόρη της περιέγραψε τη μητέρα της ως μια «πραγματικά δυνατή γυναίκα».

«Μαμά, σε αγαπάμε τόσο πολύ και μας λείπεις. Σε χρειαζόμαστε στο σπίτι μαζί μας. Σε παρακαλώ, γύρνα σύντομα. Ανυπομονώ να σε δω και να σου δώσω τη μεγαλύτερη αγκαλιά», δήλωσε συγκινημένη, αρνούμενη ότι η μητέρα της δολοφονήθηκε.