Ένας άνθρωπος βοήθησε στον να λυθεί μια υπόθεση αγνοουμένων, που απασχολούσε εδώ και πάνω από 41 χρόνια τις Αρχές στη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στις 10 Δεκεμβρίου 1982, τρεις άνδρες, ο William Clifton, 30 ετών, ο David McMicken, 24 ετών, και ο Michael Norman, 32 ετών, εξαφανίστηκαν αφού έφυγαν από ένα μπαρ στο Chocowinity. Η τελευταία φορά που εθεάθησαν ήταν σε ένα αυτοκίνητο, μια Chevrolet Camaro του 1975, όπως ανέφεραν αμερικανικά ΜΜΕ.

Η κόρη ενός εκ των αγνοουμένων είχε πει τότε σε τοπικό δίκτυο ότι ο πατέρας της είχε συναντηθεί με φίλους, αφού προηγουμένως είχε στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο με την οικογένειά του, αλλά δεν επέστρεψε στο σπίτι του.

Συγκεκριμένα η κόρη του William Clifton, Lea Rose είπε: «Θυμάμαι τη νύχτα που εξαφανίστηκε ο πατέρας μου. Εκείνο το βράδυ ο πατέρας μου βγήκε με τους φίλους του και δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι».

Πώς λύθηκε η υπόθεση των αγνοουμένων

Σύμφωνα με δήλωση συγγενών των αγνοουμένων, όπως ανέφερε ο τοπικός σταθμός WITN-TV, ένας ερασιτέχνης ντετέκτιβ, ο Jason Souhrada από τη Νότια Καρολίνα συνέβαλε 41 χρόνια μετά στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο Souhrada ενημερώθηκε από το YouTube για τους αγνοούμενους και επικοινώνησε με μια άλλη κόρη ενός εξ’ αυτών μέσω του Facebook . «Ο Souhrada αφοσιώθηκε στη συνέχεια στην ανάπτυξη μιας ειδικής συσκευής σόναρ που θα βοηθούσε στην ανακάλυψη του αυτοκινήτου», είπαν συγγενείς των αγνοουμένων.

Για πάνω από ενάμιση χρόνο κρατούσε επαφή με την κόρη ενός εκ των αγνοουμένων και τον Ιανουάριο την ενημέρωσε ότι μάλλον έλυσε το μυστήριο. Είχε ερευνήσει με τη συσκευή του ένα ρυάκι της περιοχής, το Jack’s Creek και βρήκε στοιχεία για το αυτοκίνητο.

Το ποταμάκι αυτό βρισκόταν στη διαδρομή που υποτίθεται ότι είχαν ακολουθήσει οι αγνοούμενοι επιστρέφοντας στα σπίτια τους κι ο Σουράντα ενημέρωσε τις Αρχές, οι οποίες ανέσυραν στις 9 Φεβρουαρίου το σκουριασμένο κουφάρι της Chevrolet Camaro και ανθρώπινα λείψανα και ανήρτησε σχετικές φωτογραφίες από την έρευνα στο Facebook.

Οι Αρχές επιβεβαίωσαν τελικά ότι η πινακίδα του οχήματος που ανέσυραν ταίριαζε με εκείνη της Chevrolet Camaro, στην οποία εθεάθησαν για τελευταία φορά οι τρεις αγνοούμενοι.

Ιατροδικαστής έχει αναλάβει να εξετάσει τα ανθρώπινα λείψανα που βρέθηκαν στο κουφάρι του αυτοκινήτου, αλλά σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Ουάσιγκτον στη Βόρεια Καρολίνα «αυτή τη στιγμή είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι πρόκειται για τα λείψανα των τριών αγνοουμένων από την κομητεία Μπόφορτ».

«Είμαστε όλοι μας ακόμη σοκαρισμένοι από αυτή την ανακάλυψη», ανέφεραν οι συγγενείς των αγνοουμένων. Τα ευρήματα είναι «ένα σημάδι ελπίδας». Μια από τις κόρες είπε στο τοπικό δίκτυο WITN-TV ότι παρά τη συναισθηματική τους φόρτιση, αισθάνονται «ξαλαφρωμένοι».