Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακαν, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται τον Μάιο του 2007 ενώ βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά της στο πορτογαλικό θέρετρο Praia da Luz, απαθανατίστηκε να φτάνει στο δικαστήριο της Κάτω Σαξονίας με ένα αστυνομικό βανάκι.

Τα μάτια του φαίνονταν να κοιτάζουν ανάμεσα από τα κάγκελα που είχαν τα παράθυρα του οχήματος, πριν τον βγάλουν έξω και τον οδηγήσουν με χειροπέδες τρεις φρουροί ασφαλείας μπροστά από ένα πλήθος περίπου 40 δημοσιογράφων προς το δικαστικό μέγαρο.

Είναι η πρώτη φορά που ο Christian Brueckner  εμφανίζεται δημοσίως από το 2020, όταν απαθανατίστηκε να μπαίνει σε ασθενοφόρο για να λάβει θεραπεία μετά από επίθεση που δέχτηκε στη φυλακή.

Πηγή: Daily Mail

Ο 47χρονος κατηγορείται για τρεις βιασμούς και δύο ασελγείς επιθέσεις σε υποθέσεις που αφορούν πέντε γυναίκες και κορίτσια ηλικίας από 10 έως 80 ετών – κατηγορίες που ο καταδικασμένος για σεξουαλική παρενόχληση δήλωσε ότι «είναι γελοίες».

Σύμφωνα με την Daily Mail, στη δίκη θα καταθέσουν περισσότεροι από 40 μάρτυρες, ενώ η ετυμηγορία αναμένεται να εκδοθεί τον Ιούνιο.

Εάν κριθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες, ο Christian Brueckner θα περάσει πιθανότατα το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή. Όμως οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι με την εξασφάλιση της καταδίκης, ο κατηγορούμενος θα λυγίσει και θα προσφέρει πληροφορίες για τη Μαντλίν Μακάν με αντάλλαγμα μια πιο επιεική ποινή – αν και πηγές από το περιβάλλον του λένε ότι θα παραμείνει σιωπηλός και δεν θα δώσει καμία κατάθεση.

Ο Christian Brueckner εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης επτά ετών για τον βιασμό μιας ηλικιωμένης γυναίκας από τις ΗΠΑ στο Algarve το 2005 και φυλακίστηκε το 2019 μετά από μαρτυρία δύο πρώην φίλων του, οι οποίοι θα καταθέσουν και στη νέα του δίκη.

Η Mαντλίν Μακάν ήταν σχεδόν τεσσάρων ετών όταν εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη από το ενοικιαζόμενο εξοχικό διαμέρισμα της οικογένειάς της τον Μάιο του 2007. Η απαγωγή της έχει γίνει ένα από τα πιο διαβόητα μυστήρια του κόσμου. Ο Γερμανός εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς είπε ότι πιστεύει ότι ο Christian Brueckner απήγαγε τη Μαντλίν και ότι είναι νεκρή, αλλά ο ύποπτος δεν έχει κατηγορηθεί και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Η δίκη διακόπηκε για την επόμενη Παρασκευή καθώς ο δικηγόρος του Christian Brueckner, ζήτησε την εξαίρεση μιας εκ των δικαστών της Britta Thielen-Donckel, αποκαλύπτοντας ότι είχε επανειλημμένα καλέσει σε δολοφονία του Βραζιλιάνου προέδρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.