«Τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Μπάγερν μοιάζουν με παιδικό πάρτι σε σχέση με τη δεκαετία του 1990». Με αφορμή τις έριδες, τις συγκρούσεις και τις αμφισβητήσεις παικτών και προπονητών που ξεκίνησαν την περασμένη άνοιξη και συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό μέχρι σήμερα ο πρώην άσος της βαυαρικής ομάδας Μάρκους Μπάμπελ θυμήθηκε τα όσα συνέβαιναν τη δεκαετία του 1990 όταν το κλαμπ απέκτησε το περιώνυμο προσωνύμιο «FC Hollywood». Ο γερμανός ποδοσφαιριστής χαρακτήρισε «τρελοκομείο» εκείνη την περίοδο – και μάλλον δεν έχει άδικο.

Η Μπάγερν φημίζεται για όλα τα καλά που έχει συνεισφέρει στο γερμανικό ποδόσφαιρο αλλά και για όλα τα κακά που συμβαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα εντός και εκτός των αποδυτηρίων της.

Ο θρύλος λέει πως λόγω απουσίας μεγάλων σταρ στη Γερμανία η βαυαρική ομάδα μετατράπηκε σε αγαπημένο θέμα των ταμπλόιντ και από «Αστέρι του Νότου» και «Κόκκινοι» απέκτησε και το διάσημο προσωνύμιο το οποίο εμφανίζεται στους τίτλους των εφημερίδων κάθε φορά που υπάρχουν προβλήματα.

Η «ντριμ τιμ» του Χένες

Η αυθεντική «ντριμ τιμ» του Μάικλ Τζόρνταν και των άλλων αστέρων του NBA που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, το 1992, αποτέλεσε τη μήτρα στην οποία συνελήφθη η ιδέα από τον Ούλι Χένες για να δημιουργήσει μια ποδοσφαιρική «ονειρική ομάδα». Ματέους, Εφενμπεργκ, Παπέν ήταν μόνο μερικοί από τους παίκτες που έφερε, ενώ στο μάνατζμεντ υπήρχαν τεράστιες προσωπικότητες όπως ο Μπεκενμπάουερ και ο Ρουμενίγκε. Η γέννηση της FC Hollywood συντελέστηκε στην εποχή του Οτο Ρεχάγκελ. Με τεράστια φήμη λόγω των επιτυχιών του με την Καϊζερσλάουτερν και τη Βέρντερ Βρέμης, οι Βαυαροί τον θεώρησαν ιδανικό ηγέτη για να τους βγάλει από το αγωνιστικό αδιέξοδο στο οποίο τους είχε οδηγήσει ο Τζιοβάνι Τραπατόνι.

Ο Ρεχάγκελ έπεσε πάνω σε παχύ τείχος με «εγώ». Είναι χαρακτηριστικό πως στην πρώτη προπόνηση αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει μεγάφωνο για να επιβάλει την τάξη. Εκπαραθυρώθηκε με εντολή του Μπεκενμπάουερ λίγες ημέρες πριν από τον τελικό του Κυπέλλου UEFA με την Μπορντό, με τον Κάιζερ να παίρνει τη θέση του.

Ο Ρεχάγκελ δεν τον συγχώρεσε ποτέ και ήταν η βασική αιτία που αρνήθηκε το 2005 την πρότασή του να αναλάβει την Εθνική Γερμανίας ενόψει του Μουντιάλ που θα διοργάνωνε η χώρα του Γκαίτε.

Η σύγκρουση των ισχυρών προσωπικοτήτων που υπήρχαν εκείνα τα χρόνια στις τάξεις της Μπάγερν αλλά και ερωτικά σκάνδαλα είχαν μετατρέψει την ομάδα σε αγαπημένο θέμα του κίτρινου Τύπου.

Ερωτικά σκάνδαλα

Ο χωρισμός του Στέφαν Εφενμπεργκ με τη σύζυγό του Μαρτίνα για τα μάτια του μοντέλου και συζύγου του συμπαίκτη του Τόμας Στρουντζ, Κλαούντια την οποία τελικά παντρεύτηκε το 2004, συζητιέται μέχρι σήμερα.

Οπως επίσης το περίφημο στοίχημα των 10.000 γερμανικών μάρκων που έπαιξε ο Λόταρ Ματέους πως ο τότε συμπαίκτης του Γιούργκεν Κλίνζμαν δεν πρόκειται να πετύχει πάνω από 15 γκολ στην Μπουντεσλίγκα. Οταν ο  Κλίνζμαν το πληροφορήθηκε τα αποδυτήρια της Μπάγερν θύμιζαν Δυτικό Μέτωπο και έγινε η βασική αιτία για να χάσει εκείνη τη χρονιά (1996/97) τον τίτλο.

Ο Ματέους συγκρούστηκε και με τον Λιζαραζού το 1999 όταν ο τελευταίος του έκανε παρατήρηση για τον τρόπο που συμπεριφερόταν στην ομάδα.

Τα επεισόδια ήταν συνεχή και πολυμέτωπα. Ο Μάριο Μπάσλερ πλακώθηκε σε ένα μπαρ, στον Εφενμπεργκ αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης γιατί συνελήφθη να οδηγά μεθυσμένος, οι Ελμπερ και Πιζάρο επέστρεφαν καθυστερημένοι από τις διακοπές ενώ ο Ματέους έκανε σκι ενώ ήταν σε φάση αποθεραπείας.

Οι παίκτες είχαν γίνει τα απόλυτα αφεντικά των αποδυτηρίων και κανείς δεν μπορούσε να τους τιθασεύσει. Διάσημη είναι η διάρκειας 3,5 λεπτών συνέντευξη Τύπου του Τζιοβάνι Τραπατόνι στις 10 Μαρτίου 1998, στη δεύτερη θητεία του στη Ζεμπερνστράσε (1996-1998) όπου είπε τα πράγματα με το όνομά τους σε σπαστά γερμανικά. Στη συνέχεια πήγε στον Χένες και δήλωσε την παραίτησή του. Χρόνια αργότερα ο Ιταλός θα δήλωνε πως αν παρέμενε λίγο ακόμα στο Μόναχο θα πέθαινε.

Εξώγαμα…

Στο «τρελοκομείο» της Μπάγερν η κατάσταση δεν ήταν και δεν θα παραμείνει σχεδόν ποτέ ήρεμη.

Πολύ πριν αποδοθεί ο τίτλος FC Hollywood ο Μπεκενμπάουερ είχε εξωσυζυγική σχέση με γραμματέα του κλαμπ με την οποία απέκτησε παιδί, μεταγενέστερα ο Ούλι Χένες εξέτισε ποινή φυλάκισης για φοροδιαφυγή.

Πέρυσι τα αίματα άναψαν ξανά όταν οι Καν και Σαλιχάμιτζιτς μεθόδευσαν την απόλυση του Γιούλιαν Νάγκελσμαν όταν ο τελευταίος έκανε σκι στις Αλπεις, τοποθετώντας στη θέση του τον Τόμας Τούχελ με τη δικαιολογία πως η Μπάγερν δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Η αγωνιστική κατάρρευση και το περίφημο χαστούκι του Σαντιό Μανέ στον Σανέ με το οποίο του προκάλεσε μώλωπες ήταν ένας ακόμα κρίκος στα όσα ενδιαφέροντα συμβαίνουν στο βαυαρικό κλαμπ.

Στη συνέχεια ακολούθησε η απόλυση των Καν και Σαλιχάμιτζιτς και η απαγόρευση στον πρώτο να παραβρεθεί στις εξέδρες του αγώνα της Μπάγερν στην τελευταία αγωνιστική, όταν από χαρακίρι της Ντόρτμουντ κατέκτησε τον τίτλο.